Lactase supplementen

“Soms kom je er echt niet onderuit om iets te eten waar lactose in zit, daarom heb ik altijd een doosje lactase pillen bij me. Je weet nooit waar je terecht komt”

Bij lactose intolerantie kunnen de darmen lactose niet afbreken. Het enzym lactase zorgt hier namelijk voor en mensen met lactose intolerant missen dit enzym. Mocht je toch zuivel producten willen nuttigen, dan is dat mogelijk aan de hand van een lactase supplement. Het supplement helpt bij het verteren van lactose. Als je een tablet samen met een maaltijd of drank met lactose inneemt, dan komen ze samen in je darmen terecht. Het lichaam kan hierdoor lactose verteren.

Winkels waar ze de supplementen verkopen

De pillen zijn bij verschillende winkels te koop. Hieronder zijn er een paar supplementen welke ik heb uitgeprobeerd:

Disolut:

Hier bestel ik zelf meestal de lactase supplementen en raad ik zelf zeker aan. Vind hier mijn aanbevolen website.

Aanrader:  Disolact 40 capsules EXTRA FORTE 

disolact-lactase-extra-forte-10-000-fcc-met-caps-300x300

Disolact capsules zijn gevuld met het enzym opti-lactase P (3000 FCC), dit is een zeer actief en stabiel lactase enzym. Naast het enzym opti-lactase P is de vulstof colloidal silica gebruikt. Deze vulstof is neutraal en heeft geen invloed op uw lichaam. De capsules zelf zijn gemaakt van gelatine (de gebruikte gelatine is halal). Disolact zorgt ervoor dat het gebrek aan lichaamseigen lactase tijdelijk wordt aangevuld waardoor het verteringsproces van het ingenomen melkproduct (de lactose) wordt ondersteund.

 

 

bekijk

Kerutabs

Kerutabs

KeruTabs® bevat het natuurlijke enzym lactase, afkomstig uit de gist Aspergillus oryzae. Dit enzym ondersteunt de vertering van producten die lactose bevatten zoals melk, melkproducten, brood, worst en zoetwaren, waaronder roomijs!
– Elk tablet bevat 2300 FCC.
– De tabletten bevatten geen gluten of chemische conserveermiddelen

 

bekijk

Lactase 3500

Lactase 3500

Solgar Lactase 3500 bevordert de vertering van lactose (melksuiker) bij mensen die het moeilijk verteren.

  • Met natuurlijke vanille smaak
  • Twee tabletten is voldoende voor de vertering van één glas melk
  • Bevat 7000 FCC lactase eenheden per doseereenheid
  • Bedoeld voor mensen met een lactose intolerantie
  • Ondersteunt het splitsen van melksuiker
  • De donkere glazen verpakking biedt de meest optimale bescherming tegen invloed van zuurstof, vocht en licht

 

bekijk

 

1132 Lactase

1132 lactase

Dit product bevat per dagdosering (3 vegacaps) 10.500 ALU-eenheden. ALU staat voor Acid Lactase Unit,  hiermee wordt de activiteit van het enzym aangeduid. Lactase is een enzym dat de vertering van melksuiker (lactose) in de darmen ondersteunt. Voor personen die lactose moeilijk kunnen verteren kan 1132 Lactase ondersteuning bieden, door het enzym te gebruiken bij elke maaltijd die lactose bevat.

– Enzym dat helpt bij de vertering van lactose.
– Voor personen die lactose moeilijk kunnen verteren.
– Bevat 10.500 actieve eenheden per dagdosering.

bekijk

Wat is het verschil tussen de lactase supplementen?

Hierbij kan je het beste letten op de FFC. Dit is een waarde dat de sterkte aangeeft van de tabletten. Het is belangrijk om naar het aantal FFC te kijken. Hoe hoger het aantal, hoe meer lactase het supplement bevat en sterker is bij het verteren. In Nederland zijn er tabletten met een relatief lage FFC te vinden. Tabletten met een hogere FFC zijn te vinden in Duitsland of de VS. In de VS spreekt men niet van FFC, maar van ALU als het gaat om de hoeveelheid lactase in supplementen.

Prijs

De prijs van de supplementen kunnen verschillen. Er zijn meerdere factoren hiervoor van toepassing: FFC, merk en de hoeveelheid tabletten.

 

%d bloggers liken dit: