Appelflappen met citroen

lactosevrije appelflappen

Zin in wat zoets, maar ook wat fris? Appelflappen! Lees hier het lactosevrije recept.

Ingrediënten:

  • 10 bladerdeegvellen (lactosevrij, bv van Jumbo huismerk)
  • 3 appels
  • 0,5 citroen
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kaneel
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram krenten

Bereidingswijze:

  1. Leg de ontdooide bladerdeegvellen naast elkaar.
  2. Schil de appels en snijd ze heel klein
  3. Leg dit in een kom
  4. Voeg de rozijnen en krenten toe
  5. Voeg 2 eetlepels suiker en de kaneel toe
  6. Rasp met een fijne rasp de schil van een halve citroen en voeg dit toe aan het mengsel
  7. Schep het geheel goed door
  8. Leg het mengsel in het midden van de bladerdeegvellen en vouw ze dicht
  9. Smeer nu met een kwastje het ei erop, laat de suiker erop vallen en zorg dat het overal zit
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
  11. Vet de bakplaat in en leg de flapjes erop
  12. Plaats de appelflappen voor 17,5 minuut in de oven
  13. Eet smakelijk!
%d bloggers liken dit: