Stevige courgettesoep met tomatenbruschetta

lactosevrije soep

Ingrediënten

(op basis van 4 personen)

Courgettesoep:

  • 4 courgettes
  • 6 el olijfolie
  • 500 ml visbouillon (van tablet)
  • 8 el heet water
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout

Tomatenbruschetta:

  • 4 romatomaten
  • 8 sneetjes bruinbrood
  • 4 el mix voor bruschetta al pomodoro
  • 200 g gerookte zalmsnippers

Bereiden

Courgettesoep

1. Snijd de courgette in kleine blokjes.

2. Verhit ⅓ van de olie in een braadpan, voeg een uitgeknepen teen knoflook toe en smoor de courgette afgedekt 10 min.

3. Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook.

4. Pureer de soep met een staafmixer.

Tomatenbruschetta

1.. Snijd de tomaat in stukjes en breng op smaak met peper en zout.

2. Rooster het brood.

3. Laat de bruschettamix in het hete water wellen, meng daarna met de rest van de olie.

4. Smeer de bruschettamix op het geroosterd brood en leg de helft van de tomaat erop.

 

Schep de soep in soepborden en verdeel de zalm en de rest van de tomaat erover. Serveer de soep met de tomatenbruschetta.

 

Koop nu de ingrediënten bij Albert Heijn en probeer het zelf.

%d bloggers liken dit: