Lactosevrije, suikervrije en glutenvrije brownies

Lactosevrije suikervrije en glutenvrije brownie

Via mijn oproep voor gastblogger heb ik van Susanne Sterkenburg het heerlijke recept van een lactosevrije, suikervrije en glutenvrije brownie ontvangen. Dit ziet er toch heerlijk uit! Ik zou zeggen probeer het zelf ook!

Ingredienten

  • 50 gram zonnebloempitten
  • 15 ontpitte dadels
  • 3 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie

Bereiding

Doe als eerste de zonnebloempitten in een blender/mixer en zorg dat deze helemaal fijngemalen zijn. Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg deze toe aan de fijngemalen zonnebloempitten. Doe daar ook de cacaopoeder en twee eetlepels kokosrasp bij. Mix dit totdat er een egale massa ontstaat. Mix vervolgens alle ingredienten met de kokosolie nog een keer goed door elkaar. Schep het browniemengsel in een schaaltje of een afgesloten bakje en laat het minstens twee uur opstijven in de koelkast. Daarna kun je het in stukken snijden en de overgebleven kokosrasp er overheen strooien. Smullen maarrrr!

 

Heb je zelf ook een heerlijk lactosevrij recept? Wil je dit ook graag delen met anderen? Stuur dan een mailtje naar manon@lactosevrijzijn.nl

%d bloggers liken dit: