‘Pancake stack’ met vijg, honing en pecannoten

pancake stack lactosevrij

 

Ingrediënten

  • 125 gram volkorenmeel
  • 50 gram havermout
  • 200 ml soja-of amandelmelk
  • 1 banaan
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel honing
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
    2 vijgen
    20 gram pecannoten (5 minuten geroosterd op 180 graden)
  • Kokosolie (of boter) om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Voeg alle ingrediënten (behalve het ei, de kokosolie, vijgen en noten) bij elkaar in een kom en mix met een blender of staafmixer tot er een egaal deeg ontstaat.
  2. Voeg het ei toe en mix het nog ongeveer tien seconde door elkaar totdat het ei volledig is opgenomen.
  3. Verhit een pan met één tot twee eetlepels kokosolie. Giet wanneer de pan goed heet is het beslag in kleine rondjes in de pan en bak ze 2-3 minuten per kant goudbruin.
  4. Snijd de vijg in partjes en leg deze samen met de pecannoten op de stapel pannenkoeken. Als laatste een flinke eetlepel honing om het af te maken.

 

Enjoy!

Geschreven door Kim Hooijmans.Kim is personal trainer in Utrecht. Je kunt bij haar terecht met al je vragen over sporten & gezonde voeding.

blogger

http://www.boostpersonaltraining.nl

Koop nu de ingrediënten bij Albert Heijn en probeer het zelf.

%d bloggers liken dit: