Pepernoten zonder lactose

lactosevrije pepernoten

Pepernoten mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens een Sinterklaasviering. Veel snoepgoed bevat lactose. Je kan de pepernoten ook zelf bakken, dan weet je in ieder geval zeker dat het lactosevrij is. Het is erg makkelijk en erg lekker!

Ingrediënten voor pepernoten

  • Een snufje zout
  • 10 g koek­ en speculaaskruiden
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 ml koolzaadolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Voeg alle ingredienten in een kom en meng het met de hand tot deeg. Het deeg zal een beetje los blijven. Laat het deeg 30 minuten in vershoudfolie  in de koelkast rusten.

3. Maak van het deeg kleine stukjes. Ze mogen de grote hebben van een suikerklontjes en druk dit stevig in elkaar.

4. Leg de pepernoten op het bakpapier bovenop de bakplaat.

5. Bak het ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

 

Eet smakelijk en een fijne Sinterklaas!

Meer recepten vind je hier

%d bloggers liken dit: