Salsakip met maïs

Salsakip met maïs

Ingrediënten:

  • meergranenrijst – 300 g
  • zonnebloemolie – 2 el
  • kipfilet, in lange repen – 400 g
  • ui, gesnipperd – 1
  • pot milde salsa (300 g) – 1
  • blik tomatenblokjes (400 g) – 1
  • blikje ananasstukjes (227 g) – 1
  • blikje maïskorrels (200 g), uitgelekt – 1

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de kiprepen bruin aan.
  2. Schuif het vlees naar de zijkant van de pan en fruit de ui. Voeg de salsa, de tomatenblokjes, het blik ananas met het sap en de maïs toe.
  3. Verwarm de salsakip nog 10 min.
  4. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de salsakip met de rijst.

 

%d bloggers liken dit: