Spinazie-zalmrisotto

Spinazie-zalmrisotto

Ingredienten:

  • olijfolie – 4 el
  • sjalotten, gesnipperd – 2
  • risotto – 300 g
  • droge witte wijn – 100 ml
  • visbouillon – 1 l
  • blik roze zalm (418 g) – 1
  • verse spinazie – 600 g
  • lactosevrije kookroom – 100 ml

Bereidingswijze

  • Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de sjalot. Bak de risotto mee tot de korrels glanzen.
  • Voeg de wijn toe. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen.
  • Roer regelmatig en voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bijna helemaal is opgenomen. Kook de rijst zo in 15-20 min. gaar.
  • Maak intussen de zalm schoon en verdeel in stukjes. Verhit de laatste 2 el olie en laat de spinazie al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  • Voeg de lactosevrije kookroom, spinazie en de zalm aan de risotto toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Serveer de risotto in 4 diepe borden.

Eet smakelijk

%d bloggers liken dit: