Stoofpotje met vlees, champignons en aardappeltjes

Ingrediënten

  • 250 gram kleine champignons
  • 8 kerstomaatjes
  • 200 gram hamlap
  • 1 blokje plantaardige boter
  • ¼ bouillontablet
  • 500 gram krielaardappeltjes
  • Tijm
  • 400 gram snijbonen

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  2. Was de tomaatjes en halveer ze.
  3. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
  4. Bak het vlees in de margarine bruin. Voeg de krieltjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  5. Voeg 2 dl water met het stukje bouillontablet toe met de champignons, de tomaatjes en wat tijm. Stoof het geheel in 10-15 minuten gaar.
  6. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten of snippers. Kook de snijbonen in weinig water gaar en geef ze bij het stoofpotje.

Bron: voedingscentrum

Koop nu de ingrediënten bij Albert Heijn en probeer het zelf.

%d bloggers liken dit: