Tomatensaus met gehaktballetjes

lactosevrije gehaktballen

Heerlijke tomatensaus met gehaktballetjes als snack of met pasta of brood.

Ingredienten tomatensaus:

  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, uit de pers
  • 1 wortel (100 g), in kleine stukken
  • 1 kleine prei, in ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 el suiker
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • ½ blokje groentebouillon
  • 400 g gezeefde tomaat
  • 400 ml water

Ingredienten gehaktballetjes:

  • 400 g gehakt
  • 1 tl zout
  • 1 ei
  • 2 beschuiten

Bereidingswijze:

  1. Verhit 2 el van de olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, wortel, prei, paprika en suiker ± 5 min. op matig vuur.
  2. Doe de kruiden, het bouillonblokje, de gezeefde tomaat en het water erbij en breng alles tegen de kook aan. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat het mengsel ± 20 min. zachtjes koken. Pureer de saus evt. met een staafmixer om ’m extra glad te maken en breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe ondertussen het gehakt, zout en ei in een grote kom. Zet een groot bord klaar om de balletjes op te leggen. Knijp de beschuiten fijn tussen je handen boven het gehakt. Meng alles goed en maak van het gehakt balletjes van 
2½ cm doorsnee.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in ± 3 min. rondom bruin. Doe de balletjes in de tomatensaus en laat ze nog ± 10 min. 
op laag vuur mee pruttelen in de saus.
%d bloggers liken dit: