Warme pastasalade van geroosterde pompoen en prosciutto

pompoensalade lactosevrij

Ingrediënten

  • 1 butternutpompoen
  • Olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • 1 klein gedroogd rood pepertje
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 20 plakjes proscuitto of parmaham
  • 4 handjes rucola
  • 6 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • Pijnboompitten
  • Fusilli

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd de pompoen voorzichtig doormidden, houd de zaden intact. Snijd de twee uiteinden af en gooi deze weg. Halveer iedere helft en leg de kwarten in een braadslede. Bestrijk ze met olijfolie.
  3. Wrijf in een vijzel met stamper 1 volle theelepel zout fijn met 1 theelepel peper, het gedroogde pepertje en het korianderzaad.
  4. Strooi dat over de pompoen.
  5. Rooster de pompoen een halfuur of tot hij zacht en goudkleurig is.
  6. Laat de pompoen afkoelen.
  7. Kook de Fusilli
  8. Verdeel de proscuitto over 4 borden
  9. Breek de warme pompen en leg de stikken in en om de ham.
  10. Bestrooi alles met de rucola en verdeel de pasta
  11. Druppel er de olijfolie en de balsamicoazijn over met een beetje zout en peper naar smaak

Eet smakelijk!

 

Koop nu de ingrediënten bij Albert Heijn en probeer het zelf.

 

%d bloggers liken dit: