Zalmmoot in bladerdeeg

lactosevrije zalmmoot in bladerdeeg

Elke maand eet ik met vriendinnen van de middelbare school samen. Elke keer is het bij iemand anders. Deze keer aten we bij een vriendin van mij Wendy. Ik waardeer het enorm dat mijn vriendinnen rekening houden met mijn lactose intolerantie. Zo ook afgelopen donderdag. Ze had weer een heerlijk gerecht in de oven staan! Ik heb genoten. Dit gerecht wil ik graag met jullie delen. Echt een aanrader! Een heerlijke zalmmoot verhuld in bladerdeeg.

Ingrediënten:

  • Lactosevrije Philadelphia (sindskort bij de Albert Heijn te vinden)
  • Lactosevrije bladerdeeg (meestal huismerk zoals Albert Heijn bladerdeeg)
  • Dille
  • Knoflook
  • Zalmmoot
  • Prei
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Meng de lactosevrije philadelphia met knoflook, dille, peper en zout
  3. Ontdooi de lactosevrije Bladerdeeg ontdooien en uitrollen
  4. Besmeer de bladerdeeg vellen met de Philadelphia
  5. Plaats de zalmmoot op de bladerdeeg vellen
  6. Snijd de prei in kleine stukjes en strooi deze over de zalmmoot
  7. Rol de vellen dicht
  8. Besmeer de vellen met geklutst ei en sesamsaad,
  9. Plaats het gerecht 25 minuten in de oven op 220 graden
  10. Eet smakelijk!

Koop nu de ingrediënten bij Albert Heijn en probeer het zelf.

%d bloggers liken dit: