De mogelijkheid tot lactosevrij lunchen is toch nog te beperkt: Buurten in de Fabriek, Utrecht

Je denkt dat Nederland mee gaat met de tijd en veel mogelijkheden biedt voor mensen met een intolerantie. Helaas maakte ik afgelopen zaterdag het anders mee. Buurten in de fabriek in Utrecht kon mij op een salade na geen lactosevrije lunch aanbieden.

Afgelopen zondag deden mijn vriend en ik een tour door Utrecht. Ik heb de leuke plekjes en wijken van Utrecht laten zien. Mijn vriend komt uit Delft, maar hij komt naar Utrecht. We gaan namelijk samenwonen! Nu nog op zoek naar een huurwoning in Utrecht.

Terugkomend op mijn verhaal. Tijdens onze tour had ik een paar koffietentjes en een hele leuke lunchplek in gedachte. Lekker aan het water bij een oude fabriek tussen de wijken Lombok en Oog en al in.We zijn eerst een kopje koffie gaan drinken aan de Vleutenseweg. Lekker in het zonnetje. Daarna had ik bedacht om te gaan lunchen bij Buurten in de Fabriek in Oog en al. Ik heb vaker gegeten bij Buurten in Oudwijk. Mijn ervaring daar was goed.

Toen we aankwamen bij Buurten en een tafeltje te hebben uitgekozen kwam de serveerster naar ons. Ze vroeg wat we wenste te drinken en of we ook kwamen lunchen. Ze kwam even later terug met de lunchkaart. Om moeilijkheden te voorkomen, heb ik gelijk aan haar gevraagd wat de mogelijkheden voor mij zijn in verband met mijn lactose intolerantie. Ze gaf eigenlijk gelijk al aan dat de enige mogelijkheid een salade was. Zowel het glutenvrije als het gebruikelijke brood bevatten lactose. Dit had ik nog nooit mee gemaakt. Ik was helemaal van mijn stuk. Ik had namelijk geen zin in een salade, dus hield de keuze om te lunchen bij dit restaurant daarbij op. Ik heb het toch nog een keer extra aan haar gevraagd of er echt geen andere mogelijkheid was. Dit was er niet. Jammer!

Teleurgesteld hebben we ons drinken opgedronken en zijn we bij Bagels en Beans gaan lunchen, waar ik een heerlijke bagel heb gegeten met gerookte kip en avocado.

Het verbaast mij echt dat nog niet alle restaurants mee gaan met de tijd en mogelijkheden bieden voor mensen met een allergie of intolerantie.

Maken jullie dit ook weleens mee? Hoe gaan jullie hiermee om?

Vorige blogbericht

You Might Also Like

No Comments

Geef hier jouw reactie

%d bloggers liken dit:
Lees vorig bericht:
londen tip high tea
Londen tips voor mensen met lactose intolerantie 

Vorige week vertrok ik met mijn vriend naar Engeland. Het was voor mij de eerste keer dat ik Engeland en Londen ging bezoeken. Mijn verwachting was alleen maar vet eten en veel bier, maar uiteindelijk was het heel anders dan...

Sluiten