Kookboeken

lactosevrije kookboeken

Volgens de NOS verschijnen er jaarlijks maar liefst 9000 kookboeken. Dat betekent dat er ook steeds meer kookboeken met lactose-vrije recepten zijn. Het ene boek is het andere niet. Hoe kies je er nou een waar je veel plezier van gaat hebben? Met de volgende tips zie je door de bomen het kookboek, ehm, bos weer.

Gerecht

Ga eens na welke kookboeken je al hebt. Is er een bepaald gerecht die nog niet speciaal wordt uitgelicht door een boek? Als je al twee boeken hebt over zoetigheden, dan is er een kleine kans dat je een derde boek vaak zal gebruiken.

Misschien heb je ons recept met lactosevrije halfvolle vanilleyoghurt al uitgeprobeerd en eet je het regelmatig. Dat doet ons goed. Toch is het belangrijk om variatie toe te passen in je eetpatroon, omdat het zo makkelijker is om lactose-vrij eten vol te houden. Zorg er daarom voor dat je een kookboek hebt voor je ontbijt, lunch en diner. Mocht je deze nog niet hebben, waarom zou je deze niet ter inspiratie aanschaffen?

Kookboek op thema

Een thema kiezen is bepalend in hoe vaak je een boek zal gebruiken. Je doet er verstandig aan om je te bedenken wat voor soort kok jij bent. Houd je van makkelijk en snel en zou je kiezen voor onze courgettesoep? Of neem je graag de tijd en ga je voor onze warme pastasalade? Bij het kookboek shoppen kun je je makkelijk laten afleiden door een pakkende titel of kaft. Als je hiervoor behoed bent, vergroot je je kans dat je het juiste boek kiest.

Moeilijkheidsgraad

Ben je al blij als een eitje bakken lukt of kook je juist met gemak de sterren van de hemel? Kies in ieder geval een kookboek die bij jouw niveau van koken past. Hierbij is het handig om reviews na te gaan. Wanneer je een geschikt boek kiest, zal je met meer plezier en zin de recepten maken.

Ga ervoor

Met deze tips voorkom je dat je geld besteedt aan kookboeken die stof gaan happen. Anders zijn ze alleen decoratie in je keuken en dat zou zonde zijn. Je kan deze boeken altijd doorverkopen en plaats maken voor nieuwe. Tip: pak dan dit artikel er weer eens bij 😉 Succes!

Hierbij een overzicht gemaakt van kookboeken die mij hebben geholpen aan een smakelijk lactosevrij gerecht. Mocht je meer informatie over het boek willen, klik dan op het boek.

Producten per pagina:
Sortering:

Producten per pagina:

%d bloggers liken dit: