2017 komt alweer dichterbij. Wat voor food trends kunnen we verwachten in 2017? Hier vind je verschillende culinaire trends voor 2017 op een rijtje.
1. MEER GENIETEN, MINDER CALORIEËN TELLEN
Klinkt goed! En past ook bij me. Gewoon lekker genieten, gewoon wél dat lekkere lactosevrije chocolade toetje pakken, en dan de volgende dag maar een beetje extra opletten. Of de volgende dag een paar kilometer hardlopen.
2. NIEUWE SAPJES
Sap van suikerriet? Houtskool sap? Juices met zeewater? Allemaal ontzettend lekker en volgens de experts óók gezond. Maar ook de ‘gewone’ fruit- en groentesapjes blijven populair en door heel Nederland openen juicebars. Lees hier het recept voor een Mango-Chia Smoothie of een Banaan frappuccino
3. MALEISISCHE KEUKEN
Na de hippe Koreaanse keuken én de trend van allerlei gerechten uit Zuid-Amerika, gaan we nu lekker Maleisisch eten. Laksa (een lekkere soep) bijvoorbeeld, roti, rijstnoedelrolletjes of Koay Chiap: noedelsoep met eend.
4. BUNS, HUN
Na de bekende pork belly bun veroveren allerlei soorten buns (of bao’s) ons land. De shiitake buns zijn in New York razend populair en zullen ook onze harten veroveren. Ik heb ze al mogen proeven op (food) festivals en ze zijn zeker de moeite waard.
5. ZUUR!
Zure smaken zijn ‘t straks helemaal. En dan niet gewoon citroen- en limoensap, maar denk ook eens aan: yuzu, kalamansi, sumac en tamarinde. En uiteraard blijven de ingemaakte groenten en andere pickles helemaal hip.
6. HARTIGE CRÊPES
Na het hartige ijs en cakejes met hartige ingrediënten, zijn we nu klaar voor hartige crêpes. Of galettes, zo u wilt. Met kastanjes, hummus of zelfs pulled pork. Te eten als ontbijt, lunch of diner.
7. LUCUMA
Lucuma is een natuurlijke zoetstof uit Zuid-Amerika, gemaakt van lucuma fruit. Dit goedje zie je vooral veel in Peru. Je kunt het gebruiken zoals suiker, dus bijvoorbeeld in smoothies, milkshakes, toetjes, ijs en taart. Nu vooral nog bij biowinkels te koop, maar wat ons betreft wordt dit dé vervangen voor de (vieze) stevia.
8. DE POKÉ BOWL
In 2016 al razend hip, maar nog redelijk randstedelijk. Na zaken als Poké Perfect in Amsterdam en Poké Bowl in Rotterdam zullen er vele restaurants volgen die deze bowl op de kaart zetten. Als er maar goede rauwe vis, perfect bereide rijst en lekkere toppings op zitten, zijn wij tevreden.
9. GROENTEN ALS HOOFDGERECHT
Een mooie ontwikkeling. De vegetarische keuken is een beetje doorgedrongen in ons land en openen er talloze lekkere vega tentjes.
10. NOG MEER GROEN
De boerenkooltrend is wel een beetje passé, maar er is zoveel meer lekker groens te ontdekken. Denk aan snijbiet (lekker als vervangen voor sla), andijvie (good old!), savooiekool en babyspinazie.
11. CAFEÏNEVRIJE KOFFIE
We worden steeds kritischer op wat we tot ons nemen, zo ook met koffie. De laatste jaren zijn we meer gaan kijken naar de afkomst van koffiebonen, de kwaliteit én de manier waarop we ons bakkie pleur zetten.
De volgende stap: smakelijke cafeïnevrije koffie waarvan je nauwelijks proeft dat je er niet van gaat stuiteren. Sommige soorten zijn echt gemaakt van koffiebonen, andere varianten van bijzondere grondstoffen zoals cichorei en spelt. Lees hier tips voor lactosevrije koffie
Bron: Culy.nl
No Comments