Lactose intolerantie en (lactosevrije) chocolade

lactosevrije chocolade

Zelf ben ik gek op chocolade. Toen ik erachter kwam dat ik lactose intolerantie had, baalde ik enorm dat ik niet alle chocolade meer kan eten. Eerst dacht en accepteerde ik dat ik alleen nog maar pure chocolade mocht. Later ging ik op onderzoek uit. Je hoeft met lactose intolerantie niet alleen maar pure chocolade te eten. Als je naar de gebruikelijke supermarkt gaat, dan hebben ze meestal een vak voor allergenen of diëten. In dit vak ligt meestal lactosevrije chocolade. Het verschilt per supermarkt hoeveel lactosevrije chocolade ze aanbieden. Mijn ervaring is dat Albert Heijn en Jumbo het meest uitgebreide aanbod hebben. Zowel pure als melk als witte chocolade. Super fijn, maar ook gevaarlijk. De drempel is lager om chocolade mee te nemen naast je gebruikelijke boodschappen. Af en toe mag je jezelf verwennen of mag je vriend/vriendin je verrassen. Dus leg die chocolade lekker in je mandje! Bekijk mijn top 3 lactosevrije chocolade.

Nummer 1 favoriete chocolade

Sindskort heb ik een nieuwe favoriete chocolade. Dit is geen reclame. Mijn nieuwe favoriet is Hands of my chocolate vegan en dan de smaak Caramel Seasalt. Daar kan ik helemaal gelukkig van worden. Als tussendoortje, als dessert of voor bij de koffie of thee. Fijn dat je met Iactose intolerantie kan mee profiteren van de uitbreiding van het vegan assortiment.

Caramel Seasalt hands off my chocolate

Nummer 2 favoriete chocolade lactose intolerantie

Mijn tweede favoriet is Way to go Chocolade Dark Chocolate Pecan Coconut te verkrijgen bij Lidl. Naast dat de reep volledig Fairtrade gecertificeerd is, en de boeren een vaste Fairtrade prijs ­èn Fairtrade premie ontvangen, betaalt Lidl ook een aanvullende premie. Met deze aanvullende premie kan Lidl de inkomenssituatie van de boeren aanzienlijk verbeteren. Dus de aanschaf van de chocolade doe je niet alleen voor jezelf, maar er zit ook een eerlijke gedachte achter.

Lidl  chocoladereep 'Way to Go'

Nummer 3 favoriete chocolade lactose intolerantie

De chocolade die voor mij op de derde plek staat is: Gluten en lactosevrije melkchocolade van Céreal. Voor zover ik mij kan herinneren, smaakt dit echt naar melkchocolade. Echt genieten!

Céréal - Lactosevrije Melkchocolade

Hieronder nog een paar tips voor chocolade die mensen met lactose intolerantie kunnen eten.

Kan je echt niet van de chocolade met lactose afblijven? Neem dan een lactase tablet.

Vorige blogbericht
Volgende blogbericht

You Might Also Like

No Comments

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WordPress PopUp Plugin
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten