Lactose intolerantie en vakantie in Frankrijk

Als ik aan Frankrijk denk, dan denk ik aan wijn, stokbrood en croissants. Maar waar ik ook aan moet denken: kazen, room en boter en al het lekkere dat lactose bevat. Bij het boeken van de vakantie naar Frankrijk was ik wel erg benieuwd naar de mogelijkheden voor mensen met lactose intolerantie. Ik moet zeggen dat het me erg mee viel. Ik heb totaal geen last van mijn buik gehad en de restaurants deden helemaal niet moeilijk. Lees hier mijn ervaringen met lactose intolerantie in Frankrijk bij restaurants.

Mijn vriend Bram en ik zijn 2 weken door Frankrijk gereisd. Het was een geweldige reis. We begonnen bij het meer van Annecy, daarna daalde we af naar Marseille en eindigden we onze reis in de prachtige stad Lyon.

Een ding is zeker. Fransen houden van eten. Zowel ’s middags als ’s avonds houden de Fransen van uitgebreid tafelen. Het was voor ons geen probleem om hierin mee te gaan. Aan restaurants is er geen tekort. Bram en ik wisten soms niet waar we het moesten zoeken. Er was zoveel keuze. Uiteindelijk maakten wij onze keuze door vooraf te oriënteren en toch wel de invloed van online, met de name de reviews van restaurants.

Als we hadden plaats genomen, dan kregen we gelijk het menu. Ik bekeek eerst zelf het menu. En keek naar welke gerechten mogelijk zouden zijn in verband met lactose intolerantie. Daarna gaf ik in het Frans aan dat ik lactose intolerantie had. Zij gingen het dan vaak vragen bij de koks in de keuken en kwamen dan met suggesties voor het eten.

De gerechten die ik het meest gekozen heb, waren vooral visgerechten. Dit is zo puur en vers mogelijk. Heerlijk! Hier zaten geen sauzen bij zoals bij vleesgerechten. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik thuis niet vaak vis bereid en eet, dus dan is dit extra lekker. Hieronder verschillende foto’s van de gerechten in Frankrijk.

Mijn conclusie voor lactose intolerantie in Frankrijk is:

– Genoeg mogelijkheden in Frankrijk als je zelf maar mee denkt en aan geeft bij het personeel van het restaurant dat je lactose intolerantie hebt. Leer de zin uit je hoofd: Ik heb lactose intolerantie. “J’ai une intolerance au lactose”.

– Daarnaast adviseer ik zeker vis. Dit is het meest veilig en lekker. Zowel in de salade als hoofdgerecht.

– en als dessert heerlijk verse sorbet ijs!

Vorige blogbericht

You Might Also Like

No Comments

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WordPress PopUp Plugin
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten