Keuzes…Keuzes…

appelgebak, lactose

Enthousiasme

Wat leuk om al die positieve reacties te krijgen over mijn nieuwe website over lactose intolerantie. Ik hoor toch van meer mensen dat ze ook lactose intolerant zijn, dan ik had verwacht. Samenwerkingen met bloggers voor eventuele lactosevrije recepten, samenwerkingen met voedingsdeskundige over lactosevrije voeding of mogelijkheden voor mensen met lactose intolerantie, mooie manieren om uit te breiden en de website nog toegankelijker te maken voor mensen die op zoek zijn naar mogelijkheden met een lactosevrij bestaan. Ik heb namelijk zelf geen achtergrond in de voeding. Na jaren ervaring hoe en op welke manier je op voeding moet letten, word je wel een voedingsexpert. Het lijkt me erg leuk om de website uit te breiden en meer mensen te bereiken en te informeren.

Tevens ben ik begonnen met Instagram. Hier wil ik foto’s op delen van tips en trucs tot aan wat ik allemaal eet. Niet alles, want dat is bijna niet bij te houden. Ik heb een liefde voor eten. Daarom was lactose intolerantie ook zo’n tegenvaller voor me. Ik lust en at bijna alles. Nu moet ik dat lekkere stuk appeltaart of die heerlijke tomatensoep met room laten staan. Je zou denken dat het beter zou zijn voor de lijn als je bekijkt hoeveel zoetigheden zuivel bevatten. Niks is minder waar. Je vind wel weer ander lekkers. Ik ben geen grammetje afgevallen.

Groepen

Ik moet bekennen dat ik me nog steeds opgelaten voel, als ik met een grote groep eet en ik moet aangeven dat ik lactose intolerantie heb. Ken je dat gevoel? Iedereen kijkt je aan en jij bent een van de weinigen met aangepast eten zonder lactose. Ik kan er ook voor kiezen om het niet aan te geven, maar daar heb ik alleen mezelf mee. Uiteindelijk zal ik dan toch buikpijn krijgen of een andere keuze kan zijn dat ik gebruik maak van lactase pillen. Bij lactase pillen heb ik minder last. Het kan zijn dat mijn maag en darmen een beetje rommelen, maar het is vol te houden. Het is mijn eigen keuze geweest om iets te eten met lactose.

Met uiteten zien alle desserts er altijd lekker uit. Op dat moment lijkt het net of al het lekkere lactose bevat. Je verheugt je al helemaal op het dessert en uiteindelijk komen ze met sorbet ijs. Altijd veilig, maar toch minder lekker dan die chocolade taart. Ach wel beter voor de lijn.

Of…..Zal ik dan toch een stukje taart nemen en een lactase pil innemen? Koks en bedienden kijken je wel scheef aan, wanneer ze hun hele gerecht lactosevrij hebben gemaakt en als dessert neem je toch een stukje taart met lactose. Zij weten niet van het bestaan van de lactase pillen af. Er zijn verschillende artikelen en columns over geschreven. Laat ze maar een keer in onze schoenen staan. Af en toe doe je gewoon iets dat niet helemaal mag, maar waarvan je wel extra kan genieten.

BlogSociety

Vorige blogbericht
Volgende blogbericht

You Might Also Like

No Comments

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WordPress PopUp Plugin
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten