Lactosevrij eten op vakantie: Bali

Lactosevrij eten Indonesie

Mijn vakantie zit er alweer op, waar het voor sommige mensen nog voor mag beginnen. Maar wat heb ik genoten! Ik ben 3 weken naar Bali geweest. Wat een prachtig land! Het lekkere is ook, dat ze daar veel gerechten en hapjes zonder melk hebben. Ze gebruiken voornamelijk kokosmelk. Ik heb me dus echt vol gegeten! Lees mijn ervaring met lactosevrij eten op Bali, Indonesie.

Lactosevrij eten in het vliegtuig

Lactosevrij eten KLM

Ik vloog met KLM. Ze hebben gezorgd voor een goede vlucht van totaal 14 uur, waarvan ik 8 uur heb geslapen, 2 films heb gekeken en mijn maaltijden gegeten heb. Toen ik mijn ticket net geboekt had, kon ik bij KLM inloggen en mijn gegevens aanpassen. Hierbij kon ik aangeven dat ik een lactosevrije maaltijd wens tijdens mijn vlucht. Dat gebeurde dan ook in het vliegtuig. Het was een lange vlucht, dus kreeg ik in het vliegtuig ontbijt, lunch en avondeten. Het smaakte prima. Je moet niet verwachten dat je uiteten bent en een culinair hoogstandje geserveerd krijgt, maar het was zeker prima! Hierboven zie je wat ik daadwerkelijk geserveerd kreeg.

Bali

nusa

Op Bali ben ik op verschillende plaatsen geweest: Ubud, Uluwatu, Canggu, Nusa Lembongan (zie foto hierboven) en G-land (Java). Hier heb ik ontbeten, geluncht en avond gegeten. Je kan zo lekker eten in Indonesië en het is er ook nog eens super goedkoop. Voor 3 euro heb je al een heerlijke maaltijd met alles erop en eraan. Ik heb voornamelijk veel Nasi Goreng gegeten, echt heerlijk! Echter durfde ik bepaalde gerechten niet aan zoals Gado Gado in verband met de pindasaus. Ik had geleerd wat melk betekent in Behasa: ‘susu’ en geen melk betekent ’tidak ada susu’ om zo te vragen of het erin zat. Maar verder dat dit ben ik niet gekomen. Wat mij verbaasde was dat je veel Westerse restaurants had in Indonesië als een Italiaan, waar ik heerlijke pasta heb gegeten met gegrilde groente. Soms is wat anders dan rijst op zijn tijd ook wel lekker. Maar Indonesisch eten blijft een heerlijke keuken!

Vitamines

lactosevrij-ontbijt

Wat ik daar ook veel op heb, zijn smoothies en een ontbijt met fruit en granola! Heerlijk! Je moet toch aan je vitamines komen tijdens het reizen. Bovenstaande foto heb ik gemaakt in Uluwatu. Ze hadden daar een bar met fruitontbijten. Heerlijk! Dit zouden ze meer in Nederland moeten verkopen!

Lactosevrije koffie

lactosevrije koffie

Een ander voordeel is dat ze op veel verschillende plekken koffie met soyamelk verkochten! Ik kon dus mooi mijn ritueel aanhouden en mijn maaltijd afsluiten met een cappuccino, top!

At the end, ik heb genoten van het eten op Bali, Indonesie! Ik heb totaal geen last van mijn maag gehad en prima te doen voor mensen met lactose intolerantie. Oftewel, het was een heerlijke vakantie! Bali is echt een aanrader.

 

Vorige blogbericht
Volgende blogbericht

You Might Also Like

No Comments

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WordPress PopUp Plugin
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten