Vanuit LactoseVrijZijn ben ik een Slack groep begonnen. Een groep speciaal voor mensen met lactose intolerantie. Ik werd gek van de verschillende Facebook groepen, de verschillende websites die ik moest opzoeken en het opzoeken van documenten of kennis dat gedeeld was in de groepen. Op werk gebruik ik Slack en daar werkt het, dus waarom kan het niet voor LactoseVrijZijn. We delen allemaal dezelfde interesse voor lactose intolerantie. Hiermee kan je je recepten, blogartikelen,restaurants en tips delen met anderen, zodat we elkaar kunnen helpen. Lees wat het is en hoe je je aan kan melden.
Wat is Slack?
Slack lijkt op een chatprogramma (zoals WhatsApp en Facebook Chat), maar alle berichten zijn doorzoekbaar voor iedereen die binnenkomt. Er zijn verschillende kanalen die elk een eigen onderwerp hebben (#general, #blogartikelen, #recepten, #tips, #restaurants). Je kan zelf bepalen aan welke kanalen je deel wilt nemen. Daarnaast kun je ook rechtstreeks met iemand chatten of in een privé groep chatten.
Levend archief
In elke chat en in elke groep verschijnen de berichten overzichtelijk onder elkaar. Via de tijdlijn volg je precies waarover gesproken wordt. Conversaties zijn zo veel beter te volgen dan per mail. Even scrollen en je bent helemaal weer bij.
Het aller-allerbelangrijkste vinden we dat alles altijd weer terug te vinden is. Alle conversaties waar je ooit toegang toe had blijven makkelijk terug te vinden en de gedeelde informatie blijft dus toegankelijk. Hoe? Door terug te scrollen, door onderdelen een ster toe te wijzen, of door de zoekfunctie rechts bovenin het scherm te gebruiken. Vooral developers merken dat ze zo niet steeds opnieuw het wiel uit hoeven te vinden. Wat bij het ene project besproken is, kan bij een ander project ook weer van toegevoegde waarde zijn. Er gaat veel minder kennis verloren.
Kennisontwikkeling
Kennisontwikkeling en deling is erg belangrijk. Er zijn een beperkt aantal mensen met lactose intolerantie, dus de kennis die je hebt kan anderen weer helpen. Nieuwe kennis verspreidt zich snel en makkelijk via slack als een olievlek binnen de groep. ‘Heeft iemand ooit geprobeerd om….? Hoe doe ik….?’ Iedereen die iets toe te voegen heeft, kan dit doen. Vooral developers merken dat er in hoog tempo veel meer kennis wordt gedeeld dan voorheen. Zo bouwen we in rap tempo veel meer know how op en we brengen elkaar op goede ideeën.
Slack en social
Er valt van alles te integreren in Slack. Het is mogelijk om tweets of facebookberichten van bepaalde groepen, mensen, bloggers en bedrijven laten binnenkomen in een public of private channel. Dat is handig, want hierdoor kan je sneller reageren en de interactie aangaan. Een prettige bijwerking is tijdwinst. Integratie van Twitter in Slack scheelt ons tijd doordat we niet continu ons Twitter-account hoeven te monitoren.
Happy met Slack
Ik gebruik Slack ook op werk en het is echt makkelijk en overzichtelijk. Je kan snel communiceren via Slack, kennis delen, social media tips delen via Slack, websites en webshops delen via Slack. Alles in één kanaal. Dat betekent: minder mail, minder verschillende kanalen, minder openstaande schermen, minder miscommunicatie én makkelijk op te zoeken informatie.
Deelnemen aan Slack?
Om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt kan Slack je notificaties sturen per e-mail of naar je mobiele telefoon. Je kan zelf instellen of je alles wilt weten of alleen wat voor jou belangrijk is. Slack is beschikbaar als website, als app op je PC of Mac en als mobiele app.
Wil je hier aan deelnemen?
Laat dat dan in een reactie weten onder dit bericht met je voornaam, achternaam en e-mailadres of stuur mij een prive-bericht naar manon@lactosevrijzijn.nl
Je hebt een desktop app en een mobiele app die goed aansluiten op elkaar en je kunt notificaties instellen per device.
Zie hier hoe je er alles uit kan halen:
3 Comments
ikeetlactosevrij_glutenvrij
Sandra Brave
srvd40@hotmail.com
Ik wil graag deelnemen
Ik heb je uitgenodigd. Mocht je er niet uitkomen, dan hoor ik het graag.
Ik wil ook graag deelnemen 🙂