Bananen-Wortel-Speltmuffins
Ingrediënten
- 2 wortels ca. 150-160g
- 2 medium overrijpe bananen ca. 200g
- 275 g speltbloem
- 60 g kokosbloesemsuiker
- 2 theel. kaneel
- 2 theel. bakpoeder
- 1/8 theel. zout
- 120 ml kokosmelk I.p.v. kokosmelk kun je elk ander soort melk gebruiken
- 1 ei
- 60 ml plant. olie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C en vet een muffinblik in of zet papieren vormpjes klaar (ik gebruik siliconen muffinvormpjes).
- Prak de bananen en rasp de wortels.
- Meng bloem, suiker, kaneel, bakpoeder een zout.
- Voeg kokosmelk, ei, olie en geprakte bananen toe en meng tot alles net een geheel is. Niet teveel mixen!
- Spatel de wortels erdoor.
- Verdeel over 12 muffinvormpjes.
- Bak ca. 25 minuten of tot een satéprikker in het midden van de muffin er schoon uit komt.
- Eet smakelijk
Notities
Hoe rijper de bananen, des te minder suiker je hoeft toe te voegen. Zijn de bananen nog niet zo heel rijp, voeg een extra eetlepel suiker toe.
Nicole van http://www.cookiesandcarrotsticks.com/ heeft dit recept aangeleverd. Heb jij ook een lactosevrij recept dat je wil delen? Stuur het naar manon@lactosevrijzijn.nl