Griesmeelpudding
Equipment
- puddingvorm(pjes)
- vershoudfolie
Ingrediënten
- 1 liter soya- of lactosevrije melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 40 gram kristalsuiker
- 70 gram maisgries/maismeel/polenta
- 1 theelepel zout
- bessensap garnering
- cranberryjam garnering
Instructies
- Breng de melk aan de kook
- Roer hier de vanillesuiker, suiker en zout doorheen totdat het opgelost is
- Voeg dan de griesmeel al roerend toe. Laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat het niet aanbrandt en de melk niet over kookt
- Spoel een puddingvorm (of vormpjes) om met koud water. Schenk de pudding in de vorm(pjes). Zet minstens 5 uur (of een nacht) in de koelkast
- Om te serveren stort je de vorm(pjes) op een schaal of bordje. Als dit niet gaat, kun je de vorm eerst even kort in heet water dopen en dan omkeren
- Serveer met bessensap of (zoals wij deden) met cranberryjam
- Eet smakelijk!
Mirjam van https://ikbenglutenvrij.nl/ heeft dit recept aangeleverd. Heb jij ook een lactosevrij recept dat je wil delen? Stuur het naar manon@lactosevrijzijn.nl