Glutenvrije en lactosevrije griesmeelpudding

Gluten- en lactosevrije griesmeelpudding

Ingredienten:

  • 1 liter soyamelk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 gram kristalsuiker
  • ​snufje zout
  • 70 gram maisgries/polenta

Ingredienten griesmeelpudding

Bereidingswijze:

  1. Breng de melk aan de kook.
  2. Roer hier de vanillesuiker, suiker en zout doorheen totdat het opgelost is.
  3. Voeg dan de griesmeel al roerend toe. Laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat het niet aanbrandt en de melk niet over kookt.
  4. Spoel een puddingvorm (of vormpjes) om met koud water. Schenk de pudding in de vorm(pjes). Zet minstens 5 uur (of een nacht) in de koelkast.
  5. Om te serveren stort je de vorm(pjes) op een schaal of bordje. Als dit niet gaat, kun je de vorm eerst even kort in heet water dopen en dan omkeren.
  6. Serveer met bessensap of (zoals wij deden) met cranberryjam.

Mirjam van https://ikbenglutenvrij.nl/ heeft dit recept aangeleverd. Heb jij ook een lactosevrij recept dat je wil delen? Stuur het naar manon@lactosevrijzijn.nl

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten