Kikkererwtenpannenkoekjes
Kikkererwtenmeel is gemaakt van gemalen, gedroogde kikkererwten. Het is eiwitrijk (ca. 21 g proteïne per 100g meel) en vezelrijk (17 g per 100 g), relatief laag in koolhydraten in vergelijking met andere soorten meel (ongeveer 45 g per 100 g) en het heeft een lagere GI (glycemische index, die het onmiddellijke effect op de bloedsuikerspiegel indiceert), 35 t.o.v. 85 van tarwebloem. Het is een prima alternatief als je gluten of geraffineerde koolhydraten wil vermijden. Zie hier haar recept van Kikkererwtenpannenkoekjes.
Equipment
- Zeef
- Spatel
- pan
Ingrediënten
- 8 eiwit
- 100 gram kikkererwtenmeel
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
- 1 snufje paprikapoeder
Instructies
- Klopt de eiwitten stijf.
- Zeef het kikkererwtenmeel bovenop het eiwit.
- Voeg een snufje zout, peper en paprikapoeder toe.*
- Spatel voorzichtig alles door elkaar, totdat geen grote klonten meer in het beslag zitten.
- Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak ca. drie pannenkoekjes tegelijkertijd. Ongeveer 1-2 minuten per kant of totdat ze een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.
- Beleg met wat je maar wil!*Je hebt niet veel zout of andere specerijen nodig, een snufje is meer dan genoeg in dit recept.
Notities
Nicole van http://www.cookiesandcarrotsticks.com/ is onlangs gestart met experimenteren met kikkererwtenmeel.