Kruidig Chai-Bananenbrood
Ingrediënten
- 2 grote overrijpe bananen of 3 kleine, nettogewicht ca, 220-240g
- 3 eieren
- 3 eetlepels honing
- 175 gram bloem*
- 1 eetlepels bakpoeder
Chai-Mix
- 1/4 theelepels kardemom
- 1/2 theelepels kaneel
- 14 theelepels gemberpoeder
- 1/4 theelepels gemalen venkelzaad
- 1/4 theelepels piment
- 1/4 theelepels gemalen anijszaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten lichtjes in.
- Prak de bananen in een grote kom.
- Voeg eieren en honing toe en mix goed door elkaar.
- Voeg bloem, bakpoeder en de specerijen toe en mix tot alles net gemengd is.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak ca. 25-30 minuten in het midden van de oven.
- Eet smakelijk!
Notities
*Volkoren of speltbloem werken ook. Nicole van
http://www.cookiesandcarrotsticks.com/ heeft dit recept aangeleverd. Heb jij ook een lactosevrij recept dat je wil delen? Stuur het naar manon@lactosevrijzijn.nl