Kruidig Chai-Bananenbrood

Kruidig Chai-Bananenbrood
Kruidig Chai-Bananenbrood

Kruidig Chai-Bananenbrood

Manon
Gang Nagerecht, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 2 grote overrijpe bananen of 3 kleine, nettogewicht ca, 220-240g
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels honing
  • 175 gram bloem*
  • 1 eetlepels bakpoeder

Chai-Mix

  • 1/4 theelepels kardemom
  • 1/2 theelepels kaneel
  • 14 theelepels gemberpoeder
  • 1/4 theelepels gemalen venkelzaad
  • 1/4 theelepels piment
  • 1/4 theelepels gemalen anijszaad

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten lichtjes in.
  • Prak de bananen in een grote kom.
  • Voeg eieren en honing toe en mix goed door elkaar.
  • Voeg bloem, bakpoeder en de specerijen toe en mix tot alles net gemengd is.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak ca. 25-30 minuten in het midden van de oven.
  • Eet smakelijk!

Notities

*Volkoren of speltbloem werken ook. Nicole van
http://www.cookiesandcarrotsticks.com/ heeft dit recept aangeleverd. Heb jij ook een lactosevrij recept dat je wil delen? Stuur het naar manon@lactosevrijzijn.nl
WordPress PopUp Plugin
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten