Kruidig Chai-Bananenbrood

Ingrediënten:

  • 2 grote overrijpe bananen (of 3 kleine, nettogewicht ca, 220-240g)
  • 3 grote eieren
  • 3 eetl. honing
  • 175 g bloem*
  • 1 eetl. bakpoeder

Chai-Mix

  • 1/4 theel. kardemom
  • 1/2 theel. kaneel
  • 14 theel. gemberpoeder
  • 1/4 theel. gemalen venkelzaad
  • 1/4 theel. piment
  • 1/4 theel. gemalen anijszaad

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten lichtjes in.

  2. Prak de bananen in een grote kom.

  3. Voeg eieren en honing toe en mix goed door elkaar.

  4. Voeg bloem, bakpoeder en de specerijen toe en mix tot alles net gemengd is.

  5. Giet het beslag in de cakevorm en bak ca. 25-30 minuten in het midden van de oven.

Recipe Notes

*Volkoren of speltbloem werken ook.

Nicole van http://www.cookiesandcarrotsticks.com/ heeft dit recept aangeleverd. Heb jij ook een lactosevrij recept dat je wil delen? Stuur het naar manon@lactosevrijzijn.nl

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten