Lactosevrije en suikervrije bananencake met dadels, walnoten en kaneel
Sindskort ben ik vol op bezig met sporten en voeding om zo vet te verbranden. Om vet te verbranden en spieren te kweken heb je proteine nodig. Ik was heel erg zoekende naar een lactosevrij tussendoortje. Toen kwam ik tot deze lactosevrije en suikervrije bananencake met soja proteine poeder van Holland & Barrett. Je kan de proteine poeder ook weghalen. Ik vond het erg lekker. Ik hoop jij ook.
Equipment
- Blender
- Cakevorm
Ingrediënten
- 30 gram Soja proteine Holland & Barrett
- 6 gram bloem
- 225 gram havermeel
- 3 bananen
- 200 gram dadels
- 1 handje walnoten
- 60 ml amandelmelk
- 2 eieren
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel kokosolie
- Bakboter
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden Celcius. Vet de cakevorm met de bakboter.
- Plaats 2,5 gepelde bananen, 100 gram dadels, 2 eieren, olie, amandelmelk in de blender. Zet de blender aan totdat het een glad beslag is.
- Voeg de bloem, bakpoeder, kaneel en zout toe aan het mengsel. Roer het mengsel goed door, totdat het volledig is opgenomen in de puree.
- Snijd de dadels en de walnoten in stukjes en voeg dit toe aan het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm. Snijd de 0,5 banaan in smalle stukjes en leg dit bovenop de cake.
- Plaats de cakevorm in de oven voor 45 minuten. Door een sateprikker in het midden te steken, kan je zien of de cake klaar is. Blijft er geen beslag aan de sateprikker, dan is de cake klaar.
- Eet smakelijk!