Lactosevrije pannenkoeken
Normaal gesproken gaat er melk door het beslag en bak je in boter. Dat kan dus niet wanneer je een lactosevrij dieet hebt. Voor melk heb je tegenwoordig hele goede vervangers waar zelfs calcium aan toe is gevoegd. Natascha van https://mijnmamamomentenblog.wordpress.com gebruikt hiervoor rijstemelk, omdat dit lekker zoet smaakt. Maar boter is iets lastiger te vervangen…tenminste, als je die mooie bruine vlekjes op je pannenkoeken wilt. Hiervoor gebruikt ze cacaoboter, wat ook gelijk een iets romigere smaak geeft (en het is nog goed voor je ook).Ook deze pannenkoeken kun je (net als gewone pannenkoeken) vullen met appel, banaan, kokos, spek of wat je ook wilt.
Equipment
- pan
- kom
- garde/mixer
Ingrediënten
- 200 gram meel ik meng vaak bloem met volkorenmeel en brinta
- 3 eieren
- 0,5 liter rijstemelk, soyamelk of lactosevrije melk
- 1 scheutje stroop
- 1 eetlepel cacaoboter of plantaardige boter bij elke pannenkoek
Instructies
- Doe al het meel in een kom
- Voeg de eieren, rijste-, soya- of lactosevrije melk en stroop toe
- Mix alles goed met een garde (of mixer)
- Verhit de pan
- Doe een beetje cacaoboter of plantaardige boter in de pan
- Doe beslag in de pan
- Wanneer het beslag niet meer nat is en de randjes beginnen te kleuren, kun je de pannenkoek omdraaien
- Wanneer deze kant ook mooi gebakken is, kan hij uit de pan en kan de volgende er in
- Beleg de pannenkoek met stroop, appel, poedersuiker of ander lekkers
- Eet smakelijk!