Lactosevrije pannenkoeken

lactosevrije pannenkoeken

Normaal gesproken gaat er melk door het beslag en bak je in boter. Dat kan dus niet wanneer je een lactosevrij dieet hebt. Voor melk heb je tegenwoordig hele goede vervangers waar zelfs calcium aan toe is gevoegd. Natascha van https://mijnmamamomentenblog.wordpress.com gebruikt hiervoor rijstmelk, omdat dit lekker zoet smaakt. Maar boter is iets lastiger te vervangen…tenminste, als je die mooie bruine vlekjes op je pannenkoeken wilt. Hiervoor gebruikt ze cacaoboter, wat ook gelijk een iets romigere smaak geeft (en het is nog goed voor je ook).

Ook deze pannenkoeken kun je (net als gewoneWP_20180124_17_28_30_Rich (2) pannenkoeken) vullen met appel, banaan, kokos, spek, nagelhout of wat je ook wilt.

Ingrediënten (voor 8-10 pannenkoeken):

  • 250 gr meel (ik meng vaak bloem met volkorenmeel en brinta)
  • 2-3 eieren
  • 0,5 l rijstmelk
  • scheutje stroop
  • cacaoboter om te bakken

Bereidingswijze:

  1. Doe al het meel in een kom.
  2. Voeg de eieren, rijstmelk en stroop toe.
  3. Mix alles goed met een garde (of mixer😉).
  4. Verhit de pan.
  5. Doe een beetje cacaoboter in de pan.
  6. Doe beslag in de pan.
  7. Wanneer het beslag niet meer nat is en de randjes beginnen te kleuren, kun je de pannenkoek omdraaien.
  8. Wanneer deze kant ook mooi gebakken is, kan hij uit de pan en kan de volgende er in.
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten