Mango-Chia Smoothie
Met een rietje drinken wordt met deze smoothie wel wat lastig. De combinatie mango en kokos is heerlijk en al helemaal in de vorm van deze chia smoothie. Het enige aandachtspuntje is dat je niet moet vergeten dat de chiazaadjes minstens twee uur de tijd nodig hebben om de kokosmelk op te nemen. Ik zet de kokosmelk met chia daarom voordat ik naar bed ga in de koelkast. Zo kan ik er ’s ochtends van genieten. Trust me: genieten is het!
Ingrediënten
- 1/2 blik kokosmelk 150ml – light variant
- 75 gram chiazaad
- 150 gram bevroren mango
- 2 eetlepels soyayoghurt naturel of lactosevrije yoghurt
- 1 banaan
- 1 handje bessen
Instructies
- Voeg de chiazaadjes aan de kokosmelk toe en roer een aantal keer goed door zodat alle zaadjes onder de kokosmelk komen te staan. Laat minstens 2 uur in de koelkast rusten.
- Is je Chia-kokos mengel klaar? Mooi! Pureer dan de banaan en lepel de gepureerde banaan vervolgens bij de chia-kokosmelk. Roer dit alles goed door elkaar.
- Pureer de mango met desoyayoghurt naturel of lactosevrije yoghurt totdat er een glad maar dik mengsel ontstaat.
- Lepel een laag chia-kokosmelk in een glas, gevolgd door een laag mango etc.
- Garneer met wat besjes of ander fruit!
- Geniet ervan!