Orzo/risotto met broccoli, zalm en pijnboompitten
Dit recept heb ik van een collega gekregen en ben zelf creatief geweest door lactosevrije ingrediënten toe te voegen. Het originele recept is afkomstig van Hello Fresh. Hieronder het recept. Het was heerlijk!
Equipment
- pan
Ingrediënten
- 125 gram orzo of risotti
- 800 gram broccoli
- 1 stuk paprika
- 1 stuk tomaat
- 1 stuk ui
- 3 stuks knoflooktenen
- 60 gram pijnboompitten
- 15 takjes verse tijm
- 700 ml groentebouillon Check welke melkvrij is
- 1,5 eetlepel olijfolie
- peper & zout
Instructies
- Bereid de bouillon. Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Rits de tijmblaadjes van de takjes en snijd of hak ze fijn
- Snijd de paprika en de tomaat in blokjes
- Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart
- Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tijm en orzo/risotto toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo/risotto te droog wordt
- Bak de paprika apart
- Kook ondertussen de broccoli 6 – 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af
- Voeg de broccoli, tomaten, gebakken paprika toe aan de orzo/risotto. Breng op smaak met peper en zout
- Verdeel de orzo/risotto over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en de gerookte zalmsnippers
- Eet smakelijk!