Ovengebakken Pompoen-Donuts
Ingrediënten
- 200 g pompoenpuree
- 2 eieren
- 50 g lichtbruine basterdsuiker cassonade
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl zout
- 2 el plantaardige olie
- 150 g tarwebloem
- 1 tl bakpoeder
- Extra: 3 el witte suiker en 1 tl kaneel
Instructies
- Start met het voorverwarmen van de oven op 180°C.
- Meng de pompoenpuree, eieren, suiker, kaneel, zout en olie.
- Voeg dan de bloem het bakpoeder toe en met een lepel of rubberen spatel. Meng tot het net een geheel is.
- Vet twee donutvormen in.
- Vul de vormen dan met het beslag. Je kunt dat natuurlijk met een lepel doen, maar ik heb een handige truc voor je.
- Giet het beslag in een plastic zakje (bijv. een afsluitbaar zakje).
- Sluit het zakje en knip aan de onderkant één hoekje eraf. Nu kun je met het zakje heel makkelijk de vormen vullen.
- Bak ca. 10 minuten in het midden va de oven.
- Haal de donuts uit de oven en laat een beetje afkoelen, zo’n 5-10 minuten.
- Meng ondertussen de witte suiker met de kaneel in een klein schaaltje.
- Druk de donuts lichtjes in de kaneelsuiker.
- Ze zijn het lekkerst als ze versgebakken zijn, maar je kunt ze prima 2-3 dagen bewaren (luchtdicht verpakt).
- Eet smakelijk!
Notities
*Je kunt het vullen met een lepel doen, maar er is ook een handig trucje.
- Giet het beslag in een plastic zakje (bijv. een afsluitbaar zakje).
- Sluit het zakje en knip aan de onderkant één hoekje eraf.
- ‘Spuit’ het beslag met het zakje in de vormen.