Pompoen pannenkoeken
Deze pompoenpannenkoekjes zijn heel makkelijk te maken, vooral als je kant-en-klare pompoenpuree hebt staan. Je kunt pompoenpuree uit blik gebruiken, maar dat is volgens mij vrij lastig te krijgen. Weleens bij toko’s gezien, maar nog niet in de supermarkt. Vers gemaakt, zonder toevoegingen, is sowieso het lekkerst. Deze pannenkoekjes zijn zo lekker licht en luchtig. En, ze zijn glutenvrij en zonder zuivel.Als je niet zonder zuivel hoeft/wil of je vindt kokosmelk niet lekker, kun je ook andere soorten melk gebruiken. Datzelfde geldt voor het boekweitmeel. Je kunt hier ook gewone tarwebloem, volkorenmeel, een glutenvrij meelmengeling of speltbloem gebruiken.
Ingrediënten
- 250 g pompoenpuree
- 1 ei
- 250 ml kokosmelk pak, niet uit blik
- 1 el kokosbloesemsuiker
- 1 tl bakpoeder glutenvrij indien nodig
- 150 g boekweitmeel
- 1/2 tl zout
- 1 tl kaneel
Instructies
- Doe de pompoenpuree en het ei in een grote kom. Roer goed door.
- Voeg de kokosmelk toe en meng wederom alles goed door elkaar.
- Voeg dan de suiker, bakpoeder, meel, zout en kaneel toe.
- Meng alles goed, bij voorkeur met een garde.
- Laat beslag zo’n 10 minuten rusten.
- Verwarm een beetje boter of olie in een pan en schenk de gewenste hoeveelheid beslag in de pan. Ik gebruik een ijsschep om het beslag te doseren.
- Bak op middelhoog vuur tot de onderkant gebruind is en op de bovenkant bubbels vormen die openspringen. Draai de pannenkoekjes dan om.
- Serveer met je favoriete toppings. Ik vind een aantal lekker, zoals poedersuiker, (ahorn)siroop of chocopasta. Misschien een beetje gek, maar ik geef het toe: ik vind dit ook met pindakaas erg lekker. Nu niet meteen met je ogen draaien! Het zoete van de pompoen, het kruidige van de kaneel en het zoute van de pindakaas passen echt heel goed bij elkaar. Probeer het eens!
- Eet smakelijk!
Notities
Nicole van http://www.cookiesandcarrotsticks.com/ heeft dit recept aangeleverd. Heb jij ook een lactosevrij recept dat je wil delen? Stuur het naar manon@lactosevrijzijn.nl