Spa­ghet­ti met worst en to­maat

Spa­ghet­ti met worst en to­maat
Spa­ghet­ti met worst en to­maat

Spa­ghet­ti met worst en to­maat

Manon
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans

Ingrediënten
  

  • 400 gram spaghetti
  • 4 boerenworst
  • 1 grote ui
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode peper
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels kraanwater
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 250 gram cherrytomaten

Instructies
 

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verwijder ondertussen het vel van de worsten.
  • Verhit een hapjespan of grote koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Breek het daarbij met een spatel in stukjes.
  • Snipper de ui. Schrap de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Doe de ui, winterpeen en bleekselderij bij het vlees en bak 5 min. mee
  • Snijd de rode peper heel fijn en voeg toe. Verwijder eventueel eerst de zaadlijsten voor een minder pittig gerecht.
  • Voeg de tomatenpuree, een scheutje water, de kruiden en eventueel zout toe en laat nog 3 min. zachtjes koken.
  • Halveer de cherrytomaten. Schep door de saus en verwarm nog 1 min.
  • Serveer de spaghetti met de saus.

Notities

Serveertip:
Extra chic: serveer de saus met tuinkers, alfalfa of rucola.
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten