Spaghetti met worst en tomaat
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 4 boerenworst
- 1 grote ui
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 rode peper
- 140 gram tomatenpuree
- 2 eetlepels kraanwater
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 250 gram cherrytomaten
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verwijder ondertussen het vel van de worsten.
- Verhit een hapjespan of grote koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Breek het daarbij met een spatel in stukjes.
- Snipper de ui. Schrap de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Doe de ui, winterpeen en bleekselderij bij het vlees en bak 5 min. mee
- Snijd de rode peper heel fijn en voeg toe. Verwijder eventueel eerst de zaadlijsten voor een minder pittig gerecht.
- Voeg de tomatenpuree, een scheutje water, de kruiden en eventueel zout toe en laat nog 3 min. zachtjes koken.
- Halveer de cherrytomaten. Schep door de saus en verwarm nog 1 min.
- Serveer de spaghetti met de saus.
Notities
Serveertip:
Extra chic: serveer de saus met tuinkers, alfalfa of rucola.
Extra chic: serveer de saus met tuinkers, alfalfa of rucola.