Spinazie-zalmrisotto

Spinazie-zalmrisotto

Spinazie-zalmrisotto

Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
calorieën 645 kcal

Equipment

  • hapjespan

Ingrediënten
  

  • 4 scheutjes olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 300 gram risotto
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 liter visbouillon
  • 1 blik roze zalm of verse gesnipperde zalm (check op ingrediënten)
  • 600 gram verse spinazie
  • 100 ml lactosevrije kookroom

Instructies
 

  • Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de sjalot. Bak de risotto mee tot de korrels glanzen.
  • Voeg de wijn toe. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen.
  • Roer regelmatig en voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bijna helemaal is opgenomen. Kook de rijst zo in 15-20 min. gaar.
  • Maak intussen de zalm schoon en verdeel in stukjes. Verhit de laatste 2 el olie en laat de spinazie al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  • Voeg de lactosevrije kookroom, spinazie en de zalm aan de risotto toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper.
  • Serveer de risotto in 4 diepe borden.
Banner lactosevrije recepten
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten