Stoofpotje met vlees, champignons en aardappeltjes
Ingrediënten
- 250 gram kleine champignons
- 8 kerstomaatjes
- 200 gram hamlap
- 1 blokje plantaardige boter
- ¼ bouillontablet
- 500 gram krielaardappeltjes
- Tijm
- 400 gram snijbonen
Instructies
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Bak het vlees in de margarine bruin. Voeg de krieltjes toe en bak ze een paar minuten mee.
- Voeg 2 dl water met het stukje bouillontablet toe met de champignons, de tomaatjes en wat tijm. Stoof het geheel in 10-15 minuten gaar.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten of snippers. Kook de snijbonen in weinig water gaar en voeg ze bij het stoofpotje.
Notities
Bron: voedingscentrum