Stoofschotel met groenten
Equipment
- Stoofpan of hapjespan
Ingrediënten
- 1 kg runder riblappen
- 1 courgette
- 3 paprika’s
- 150 gram wortelrasp
- 150 gram uienblokjes
- 1 liter runderbouillon
- 2 el tomatenpuree
- 4 laurierblaadjes
- 2 el hacheekruiden
- 1 el witte wijn azijn
Instructies
- Laten we beginnen met héél veel snijwerk: snij de runder riblappen in kleine blokjes. Snij de courgette, paprika’s en uien in kleine blokjes.
- Kruid de blokjes rundvlees met de hacheekruiden.
- Verwarm een stoofpan of hapjespan, doe hier olie in en bak het rundvlees rondom bruin.
- Voeg de uienblokjes toe en bak dit al roerbakkend. Voeg hierna de overige groenten toe en meng dit met elkaar.
- Hierna voeg je de bouillon, de tomatenpuree en de witte wijn azijn toe. Meng dit met elkaar. Als niet alles onder het vocht staat, voeg dan wat water toe.
- Doe de laurierblaadjes erbij en laat dit sudderen.
- Neem ieder halfuur even de tijd om het stoofvlees rond te roeren. Het vocht zal langzaam verdampen. Voeg eventueel tussendoor wat extra vocht toe.
- Laat het minimaal 5 à 6 uur stoven. Tegen die tijd zal er weinig vocht meer in staan en heb je een heerlijk malse stoofvleesschotel.
- Het is heerlijk om te serveren met rijst en sperziebonen. En vergeet niet om de laurierblaadjes te verwijderen trouwens 😉
- Eet smakelijk!
Notities
Petra van http://petraruns.nl/ heeft dit recept aangeleverd. Heb jij ook een lactosevrij recept dat je wil delen? Stuur het naar manon@lactosevrijzijn.nl