Tiramisu
Equipment
- schaal van circa 28 × 18 cm
- keukenmachine/blender
Ingrediënten
Bodem
- 300 gram havermout
- 300 gram dadels
- 8 eetlepels sterke koffie
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 drupje amandelextract
- 1 snufje vanillepoeder
Chocoladelaag
- 200 gram amandelmeel
- 200 gram dadels
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 8 eetlepels koffie
- 1 snufje vanillepoeder
Room
- 400 gram cashewnoten
- 10 eetlepels ahornsiroop
- 4 eetlepels kokosolie
- 300 ml water
- 1 snufje vanillepoeder
- 1 drupje amandelextract
Instructies
- Week de cashewnoten in een grote schaal met water
- Meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of blender tot een stevige massa
- Bekleed een grote schaal met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. Druk stevig aan en zet de schaal in de koelkast
- Meng alle ingrediënten voor de chocoladelaag in een keukenmachine of blender tot een stevige gladde massa en zet even in een apart kommetje aan de kant
- Giet het water van de cashewnoten af en vang eventueel 300 ml op om direct te gebruiken voor de room
- Meng alle ingrediënten voor de room in een keukenmachine of blender tot een gladde en luchtige massa. Meng zeker een paar minuten, dan zul je zien dat de room steeds luchtiger wordt
- Haal de schaal met de bodem uit de koelkast en verdeel hierover de helft van de room
- Verdeel vervolgens de chocoladelaag gelijkmatig over de roomsaus. Dit vergt enig doorzettingsvermogen maar de aanhouder wint!
- Schenk tenslotte de andere helft van de room over je tiramisu en verdeel weer gelijkmatig
- Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Vervolgens kun je de tiramisu een aantal dagen in de koelkast bewaren maar je kunt deze ook uitstekend in stukjes invriezen!
- Eet smakelijk!
Giulia van https://renmeisje.com heeft dit recept aangeleverd. Heb jij ook een lactosevrij recept dat je wil delen? Stuur het naar manon@lactosevrijzijn.nl