1/2blokjegroentebouilloncheck voor lactosevrije groentebouillon
400gramgezeefde tomaten
400mlwater
Gehaktballetjes
400gramgehakt
1theelepelzout
1ei
2beschuitjes
Instructies
Verhit 2 el van de olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, wortel, prei, paprika en suiker ± 5 min. op matig vuur
Doe de kruiden, het bouillonblokje, de gezeefde tomaat en het water erbij en breng alles tegen de kook aan. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat het mengsel ± 20 min. zachtjes koken. Pureer de saus evt. met een staafmixer om ’m extra glad te maken en breng op smaak met peper en zout
Doe ondertussen het gehakt, zout en ei in een grote kom. Zet een groot bord klaar om de balletjes op te leggen. Knijp de beschuiten fijn tussen je handen boven het gehakt. Meng alles goed en maak van het gehakt balletjes van 2½ cm doorsnee.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in ± 3 min. rondom bruin. Doe de balletjes in de tomatensaus en laat ze nog ± 10 min. op laag vuur mee pruttelen in de saus.
Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.