Tomatensaus met gehaktballetjes

lactosevrije gehaktballen

Tomatensaus met gehaktballetjes

Manon
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen
calorieën 380 kcal

Equipment

  • hapjespan
  • staafmixer
  • koekenpan

Ingrediënten
  

Tomatensaus

  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram wortel
  • 1 stuk prei
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/2 blokje groentebouillon check voor lactosevrije groentebouillon
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • 400 ml water

Gehaktballetjes

  • 400 gram gehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 2 beschuitjes

Instructies
 

  • Verhit 2 el van de olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, wortel, prei, paprika en suiker ± 5 min. op matig vuur
  • Doe de kruiden, het bouillonblokje, de gezeefde tomaat en het water erbij en breng alles tegen de kook aan. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat het mengsel ± 20 min. zachtjes koken. Pureer de saus evt. met een staafmixer om ’m extra glad te maken en breng op smaak met peper en zout
  • Doe ondertussen het gehakt, zout en ei in een grote kom. Zet een groot bord klaar om de balletjes op te leggen. Knijp de beschuiten fijn tussen je handen boven het gehakt. Meng alles goed en maak van het gehakt balletjes van 
2½ cm doorsnee.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in ± 3 min. rondom bruin. Doe de balletjes in de tomatensaus en laat ze nog ± 10 min. 
op laag vuur mee pruttelen in de saus.
  • Eet smakelijk!
Banner lactosevrije recepten
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten