Warme pastasalade van geroosterde pompoen en prosciutto
Equipment
- oven
- Vijzel
- Pan voor de pasta
Ingrediënten
- 1 stuk butternutpompoen
- 1 snufje Zeezout en zwarte peper
- 1 klein gedroogd rood pepertje
- 2 theelepels korianderzaad
- 20 plakjes proscuitto of parmaham
- 4 handjes rucola
- 6 eetlepels extra vergine olijfolie
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 30 gram Pijnboompitten
- 350 gram Fusilli
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snijd de pompoen voorzichtig doormidden, houd de zaden intact. Snijd de twee uiteinden af en gooi deze weg. Halveer iedere helft en leg de kwarten in een braadslede. Bestrijk ze met olijfolie.
- Wrijf in een vijzel met stamper 1 volle theelepel zout fijn met 1 theelepel peper, het gedroogde pepertje en het korianderzaad.
- Strooi de kruiden over de pompoen.
- Rooster de pompoen een halfuur tot hij zacht en goudkleurig is.
- Laat de pompoen afkoelen.
- Kook de Fusilli
- Verdeel de proscuitto over 4 borden
- Breek de warme pompen en leg de stukken in en om de ham.
- Bestrooi alles met rucola en verdeel de pasta
- Druppel er olijfolie en balsamicoazijn over met een beetje zout en peper naar smaak
- Eet smakelijk!
Notities
Koop nu de ingrediënten bij Albert Heijn en probeer het zelf.