Witte Bonen Blondies
Ingredients
- 2 400 g blikken limabonen netto 2x 250g
- 500 ml olie
- 3 eieren
- 2 tl vanille-extract
- 90 g Tagatesse*
- 30 g kokosmeel
- 1/2 tl zout
- 1 tl bakpoeder**
- 30 g geraspte kokos
- 70 g gehakte pecannoten optioneel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Giet de bonen af en was ze.
- Pureer de bonen in de keukenmachine tot een fijne moes.
- Voeg alle natte ingrediënten toe (eieren, olie en vanille-extract) en pureer tot een gladde massa.
- Doe alle droge ingrediënten erbij, behalve de geraspte kokos en pecannoten, en pureer weer tot een gladde massa is ontstaan.
- Spatel de kokos erdoor, giet in het bakblik en verdeel de pecannoten erover.
- Bak ca. 20 minuten of tot een prikker in het midden er schoon uitkomt.
Notes
*Tagatesse is twee keer zo zoet als gewone suiker, houd rekening met deze verhouding als je suiker or een andere zoetstof gebruikt.
**Gebruik gecertificeerd glutenvrij indien noodzakelijk.
Nicole van http://www.cookiesandcarrotsticks.com/ heeft dit recept aangeleverd. Heb jij ook een lactosevrij recept dat je wil delen? Stuur het naar manon@lactosevrijzijn.nl