Witte Bonen Blondies

Witte Bonen Blondies

Ingrediënten:

  • 2 400 g blikken limabonen (netto 2x 250g)
  • 500 ml olie
  • 3 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 90 g Tagatesse*
  • 30 g kokosmeel
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl bakpoeder**
  • 30 g geraspte kokos
  • 70 g gehakte pecannoten (optioneel)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Giet de bonen af en was ze.
  3. Pureer de bonen in de keukenmachine tot een fijne moes.
  4. Voeg alle natte ingrediënten toe (eieren, olie en vanille-extract) en pureer tot een gladde massa.
  5. Doe alle droge ingrediënten erbij, behalve de geraspte kokos en pecannoten, en pureer weer tot een gladde massa is ontstaan.
  6. Spatel de kokos erdoor, giet in het bakblik en verdeel de pecannoten erover.
  7. Bak ca. 20 minuten of tot een prikker in het midden er schoon uitkomt.

Recipe Notes

*Tagatesse is twee keer zo zoet als gewone suiker, houd rekening met deze verhouding als je suiker or een andere zoetstof gebruikt.

**Gebruik gecertificeerd glutenvrij indien noodzakelijk.

Nicole van http://www.cookiesandcarrotsticks.com/ heeft dit recept aangeleverd. Heb jij ook een lactosevrij recept dat je wil delen? Stuur het naar manon@lactosevrijzijn.nl

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten