Elke maand eet ik met vriendinnen van de middelbare school samen. Elke keer is het bij iemand anders. Deze keer aten we bij een vriendin van mij Wendy. Ik waardeer het enorm dat mijn vriendinnen rekening houden met mijn lactose intolerantie. Zo ook afgelopen donderdag. Ze had weer een heerlijk gerecht in de oven staan! Ik heb genoten. Dit gerecht wil ik graag met jullie delen. Echt een aanrader! Een heerlijke zalmmoot verhuld in bladerdeeg.
Zalmmoot in bladerdeeg
Equipment
- bakpapier
- oven
Ingrediënten
- 100 gram Kruidenkaas Lactosevrije Philadelphia, vegan roomkaas
- 10 vellen bladerdeeg huismerk Albert Heijn of Jumbo is meestal lactosevrij
- 400 gram zalmmoot
- 1 stuk prei
- 1 ei
- 1 theelepel dille
- 1 theelepel Sesamzaad
- 1 theelepel Peper
- 1 theelepel Zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Meng de roomkaas met knoflook, dille, peper en zout
- Ontdooi het bladerdeeg en leg het uit
- Besmeer de bladerdeeg vellen met de roomkaas-mix
- Verdeel de zalm over de bladerdeeg vellen
- Snijd de prei in kleine stukjes en strooi deze over de zalmmoot
- Rol de vellen dicht
- Besmeer de vellen met geklutst ei en sesamzaad
- Plaats het gerecht 25 minuten in de oven op 220 graden
- Haal het gerecht eruit en eet smakelijk!