Snel, makkelijk, goedkoop, maar vooral lekker uit eten in Utrecht

goedkoop uiteten Utrecht

Wil je snel, makkelijk en goedkoop uit eten in Utrecht? Maar weet je niet wat of waar? Ik heb een aantal tips waar je lekker en snel een hapje kan eten in Utrecht.

Dogma: een luxe hotdog!

Toen ik daar binnenkwam was ik al erg benieuwd of ze wel lactosevrij eten serveren. Ik heb het gevraagd aan de kok. Hij moest zelf ook nadenken, want lactose is toch anders dan gluten. Ze hebben namelijk wel glutenvrij brood. Na de ingrediënten van de verschillende verpakkingen van de bolletjes te hebben gelezen, wist hij me te vertellen dat hij vegan broodjes heeft! Ook de lamsworst en de varkersworst is lactosevrij, alleen de kipworst niet. Gelukkig was het rustig, dus hield ik niet de hele rij op. Het is natuurlijk wel even zoeken, maar ik ben er blij mee. Ook ik kon een hotdog van de welbekende Utrechtse Dogma bar eten! Yes! Snel, makkelijk en goedkoop uit eten in Utrecht! En het was super lekker! Zeker aan te raden. Dus mocht je volgende keer gaan, geef aan dat je lactose intolerant bent en ze helpen je bij het vinden van een heerlijke hotdog.

Dogma binnenDogmaDogma

Meneer Smakers: een nieuwe favoriete burger!

Mijn moeder heeft voor de verjaardag van mijn vriend een tegoedbon van Meneer Smakers gegeven, omdat hij zo gek van hamburgers is. Ikzelf vind het een origineel en leuk kado! En zeker een aanrader. Ik had zo’n lekkere hamburger op! Meneer Smakers heeft 3 locaties in Utrecht: Oude gracht, Nobelstraat en de Twijnstraat. Wij zijn naar de Twijnstraat gegaan, omdat het vlakbij mijn huis is en wat groter is dan de zaak aan de Oude gracht. Ik vraag toch altijd aan de mevrouw achter de kassa wat de mogelijkheden zijn voor mensen met een lactose intolerantie. Ze vroeg welke burger mijn voorkeur had. Ik heb gekozen voor mevrouw Smakers. Een runderburger met gegrilde groente. Meestal twijfel ik of het brood wel echt lactosevrij is, maar ze zei dat het op waterbasis is. Ik kon het dus gewoon eten. Wel heb ik gekozen voor een andere saus. Ik neem meestal ketchup, omdat ik daarvan zeker weet dat het lactosevrij is. Ik heb genoten! Niet echt op een nette manier gegeten, maar dat kan ook niet anders bij een burger.

Spaghetteria: Pasta zoals het hoort!

Laatst ben ik voor de tweede keer een hapje gaan eten bij Spaghetteria. Wat is de pasta toch goed daar. Heel puur en lekker! Je zit met allen aan een hele lange tafel alsof je een hele grote familie bent. Wij hadden een heerlijk wijntje erbij, de olijfolie stond op tafel en een groot en diep bord met pasta voor ons neus. Ik had gekozen voor de pasta met tomatensaus. Bij Spaghetteria hebben ze verse, zelfgemaakte pasta die op traditioneel Italiaanse wijze wordt bereid door de chef. Ze importeren ook zelf biologische bloem uit Toscane en Emilia Romana en maken ze er vervolgens verschillende pasta’s van. De kaart bestaat uit zes voortdurend wisselende gerechten, met altijd een goede verhouding vis, vlees en vega. Daarnaast is het mogelijk de pasta’s in de glutenvrije variant te bestellen. Het is niet te duur. De prijs ligt gemiddeld rond de 10 euro voor een pasta. Dat is lekker goedkoop uit eten in Utrecht.

Spaghetteria

Meer tips voor restaurants in Utrecht. Lees ze hier.

 

Vorige blogbericht
Volgende blogbericht

You Might Also Like

No Comments

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WordPress PopUp Plugin
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten