De voedselallergie/-intolerantie van Amber – Zuivel

thesocialgoodgirl

Amber heeft al haar hele leven last van migraine aanvallen. Van jongs af aan heeft ze alles geprobeerd om zich weer beter te voelen en er was een tijd dat ze alleen maar pillen slikte om te kunnen functioneren. Lees hoe zij hiermee omgaat en wat het is.

 

  • Naam: Amber van Leeuwen
  • Leeftijd: 27
  • Woonplaats: Bangkok
  • Voedselallergie/-intolerantie: Zuivel

Wie ben je?

Ik ben Amber. Als The Social Good Girl help ik creatieve sociale ondernemers hun verhaal te verspreiden via Instagram. Zodat hun onderneming groeit, terwijl ze intussen de vrijheid hebben om het leven van hun dromen te leiden.

Ik zeg ‘ja!’ tegen duurzaamheid en ‘online’ is my middle name. Ik ben Instagramjunkie en ontbijtliefhebber; via @breakfastwithamber serveer ik dagelijks ruim 9000 mensen een inspirerende start van de dag. Mijn vriend en ik hebben in 2016 onze banen opgezegd om naar Thailand te verhuizen. Vandaag, amper een jaar later, heb ik twee succesvolle, snelgroeiende ondernemingen en een fijne community om me heen.

Op welke leeftijd en hoe kwam je erachter dat je een voedselallergie/- intolerantie had?

Ik ben er (helaas) nog niet zo lang geleden achtergekomen. Ik denk nu een klein jaar.

Wat waren de klachten?

Mijn hele leven heb ik al last van migraine-aanvallen gehad. En dan de zwaarste vorm van migraine. Dit betekent dat ik na een aanval dagen uit mijn roulatie en echt volkomen nutteloos ben. Naast dat ik migraine had was ik ook altijd moe. Van jongs af aan heb ik alles geprobeerd om me weer beter te voelen en er was een tijd dat ik alleen maar pillen slikte om te kunnen functioneren. Niet de beste situatie zoals je kunt begrijpen.

Hoe is bij jou vastgesteld dat je een voedselallergie/-intolerantie hebt?

De moeder van een Mexicaans vriendje is een Chinese dokter. Toen we aan het praten waren zei ze heel stellig dat het zuivel is. Inmiddels had ik echt alles al geprobeerd dus ik dacht, als het zuivel is kan ik het net zo goed gaan uittesten. Dit is exact wat ik heb gedaan. Ik heb 3 maanden geen zuivel gegeten. Guess what?! Mijn migraine aanvallen waren sterk verminderd en ik had veel meer energie.

Hoe heeft dit je leven beïnvloed?

Nu ik me ‘normaal’ voel, dus een persoon met energie, kan ik mij niet voorstellen dat de normale dokters dit niet eerder tegen mij gezegd hadden. Al die jaren van zware medicijnen slikken en hoge ziekenhuiskosten konden zo makkelijk verholpen worden door de juiste informatie aan te bieden. Momenteel ben ik aan het testen of ik me nog beter ga voelen als ik compleet geen dierlijkeproducten meer eten. En ik moet eerlijk toegeven dat ik mij nog nooit zo goed heb gevoeld!

Je bent een website en blog begonnen. Met welk doel ben je dat gaan doen?

Als klein meisje wilde ik al mijn eigen restaurant openen. Ik heb eerste voor de traditionele studenten weg gekozen en heb een bachelor in communicatie afgerond. Maar daarna kriebelde het weer. Ik wilde graag doen wat ik het liefst deed. En heel simpel gezegd is dat eten maken en eten opeten haha. Momenteel woon ik voor mijn vriend zijn werk in Thailand dus ik besloot de online versie van mijn restaurantje te maken, Breakfast With Amber. Als we weer terug naar Nederland gaan komt mijn eigen ontbijt droom zeker weten uit :).

En wat wil je de wereld vertellen?

Kijk eens rond bij de wat minder traditionele medicijnen. Ik heb altijd mijn dokter gelooft en daardoor heel veel medicijnen geslikt die weinig resultaat gaven. Ik heb nooit stilgestaan bij het feit dat je eten zoveel invloed heeft op hoe je je voelt. Dus heb je ergens last van? Kijk dan eens wat je allemaal in een dag opeet 😉

Welke andere blogs lees jij graag?

Ik ben verslaafd aan andere foodblogs. Ik hou van de recepten van Delicous Ella en omdat ik een newbie Vegan ben, volg ik @lisagoesvegan heel graag.

Waar kunnen wij jou volgen?

Vorige blogbericht
Volgende blogbericht

You Might Also Like

No Comments

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WordPress PopUp Plugin
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten