Voornemen 2016? Lactosevrij zijn! Weg met de klachten! Welke? Lees het hier. 

lactosevrij

Het nieuwe jaar is begonnen. Op naar een mooi 2016. Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Afvallen? Vaker sporten? Gezonder leven? Minder buikpijn?

Weg met de klachten van lactose intolerantie!

Mijn goede voornemen is minder tot geen lactose nuttigen. Door strenger te zijn voor mezelf. Ik betrap mezelf er toch nog vaak op dat ik zeg, “ik kan wel een klein beetje hebben”. Waarna ik ’s avonds toch last heb van mijn buik. Niet alleen last van mijn buik. Bij lactose intolerantie kan je de volgende symptomen of klachten hebben:

 • Een opgeblazen gevoel
 • Winderigheid
 • Diarree
 • Buikpijn en krampen
 • Misselijkheid
 • Vermoeidheid

Heb je hier ook last van? Maak het jezelf makkelijker door naar de dokter te gaan om bloed af te laten nemen of een waterstof-ademtest uit te voeren. Dit maakt je leven een stuk makkelijker. Door te weten dat je lactose intolerantie hebt, kan je lactose vermijden en zal je minder klachten hebben.

Meer weten over de onderzoeken? Lees het hier.

Wat moet ik dan tussendoor eten?

Tussen de maaltijden heb ik voor mijn energie toch altijd wel wat nodig. Veel tussendoortjes bevatten lactose. De lactosevrije tussendoortjes welke ik naar werk meeneem zijn o.a.:

 • Ontbijtkoek als Kapitein Koek
 • Noten als ongezouten amandelen
 • Rijstewafel
 • Bolletje Goed Bezig! Alle graanrepen
 • Vers fruit zoals een appel of banaan
 • Gedroogd fruit, als gedroogde pruimen of dadels

Ik wens je een mooi, gelukkig en een gezond 2016!

Hoe ga jij om met lactosevrij eten? Heb je nog tips? Deel ze hieronder.

 

Vorige blogbericht
Volgende blogbericht

You Might Also Like

No Comments

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WordPress PopUp Plugin
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten