Wat te doen in Brussel

wat te doen in brussel

Afgelopen weekend ben ik naar Brussel geweest met mijn vriend. Wat een leuke stad! Al die vooroordelen dat het een sombere stad is, kloppen wat mij betreft niet. Ik vind het een mooie en gezellige stad. Ik zal mijn ervaring met jullie delen, vertellen wat er te doen is in Brussel qua sightseeing en wat ik heb gegeten.

Onderweg naar Brussel kwam ik erachter dat ik op de cover van Vrouw magazine stond. Dit wist ik niet van tevoren.De redactie had mijn website via internet gevonden en gevraagd of ze me mochten interviewen inclusief een fotoshoot. Natuurlijk! Leuk! Maar dat ik op cover kwam, daar wist ik pas van toen het blad uit was. Super leuk natuurlijk!

Vrouw lactosevrijzijn

Hotel Brussel

Eenmaal aangekomen bij het hotel. Het hotel lag op een goede locatie, namelijk aan de Sint-Kathelijnekerk. Aan verschillende pleintjes en slechts 5 minuten lopen van de Grote Markt. Aan het plein waar ons hotel zat, had je verschillende restaurant en cafeetjes. De zon scheen, dus de terrassen stonden uit.

Wat te doen in Brussel

Ik was samen met mijn vriend. Ik had een nachtje Brussel als verjaardagskado gegeven. Wij zijn lekker gaan wandelen door de stad. De volgende highlights hebben we gezien:

 • Mannenke Pis
 • De Kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele
 • Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen
 • Grote Markt
 • De Beurs
 • Het Koninklijk Paleis van Brussel
 • Het Atomium

Allemaal must sees en erg leuk om te bekijken. De Grote Markt is wel erg toeristisch. We hebben dan ook als echte toerist een selfie gemaakt van ons tweeën, maar zijn daarna snel doorgelopen. Je hebt wel allemaal chocolaterieën en wafelverkopers rond deze toeristische plekken. Ik wist dat ze bij Neuhaus Manon chocolade hadden, zoals mijn naam.

Manon Chocolade

De familie van “Manon” pralines is vernoemd naar Suzanne, dochter van Jean Neuhaus. Suzanne Neuhaus een bekende operazanger. In 1942 behaalde ze de rol van “Manon Lescaut” in de beroemde opera “Manon”, geschreven door Jules Massenet.

Hotspots Brussel

Mijn vriend en ik hebben verschillende blogs gelezen om een leuk restaurant te vinden, maar het was toch lastiger dan we dachten.

Lunchen in Brussel

Zaterdag eind van de ochtend zijn we aangekomen in Brussel. We hadden al ontbeten, dus zijn eerst rond gaan lopen in de stad. Daarna zijn we ergens op een terrasje in de zon gaan lunchen bij de Sint-Kathelijne kerk. Prima locatie. Ik had een hamme(tje). De tje kan je wel weg denken. Jeetje, wat een groot ding! Ik heb hem dan ook niet op gekregen. Ik had wel een lactase pil ingenomen, voordat ik het ging eten. Het zat vol met saus.

Diner in Brussel

’s Avonds hadden we beiden zin in mosselen, dus zijn we op zoek gegaan naar een tent in de buurt waar ze mosselen serveerden. Het grappige is dan wel weer dat het Zeeuwse mosselen zijn. Zit je in Brussel, eet je mosselen uit Nederland. Het blijft toch gek. Het restaurant waar we zaten was prima, niet heel bijzonder, maar lekker in de buurt.

Ontbijt in Brussel: Le Pain Quotidien

Het hotel had ik zonder ontbijt geboekt. Ik vind het altijd leuk om ergens in de buurt te gaan ontbijten. Dat hebben we dan ook gedaan. Via Instagram zag ik een foto van een lekker ontbijt bij ons in de buurt. We zijn er naar toe gelopen om te kijken of het echt wat was. En dat was het! We zaten lekker in de zon met uitzicht op de Beurs. De bakker zit in verschillende landen zag ik later. Het heet Le Pain Quotidien. Bij Le Pain Quotidien bakken ze heerlijk vers brood zonder conserveringsmiddelen of verbeteraars. Ze gebruiken levain, een natuurlijk rijsmiddel gemaakt van een natuurlijke giststarter, water en zout. Het gebruik van levain in plaats van gist creëert broden met een rijk aroma en stevige structuur. Le Pain Quotidien serveert simpele, maar heerlijke soep, salades, tartines, ontbijt, huisgemaakte taartjes en handgemaakt biologisch brood. Het menu biedt veel vegetarische opties.

ontbijt brussel

ontbijt brussel vegan

Ik had een toast met scrambled egg, cherry tomaatjes, peterselie en tomaten tapenade. Echt een aanrader! Ik had wel een lactase pil ingenomen, want ik vertrouwde niet dat de scrambled egg lactosevrij zou zijn. Als dessert had ik een heerlijke vegan muffin van bosvruchten. Je geniet toch altijd extra als je weet dat het helemaal lactosevrij is.

 

Wij hebben echt genoten van Brussel! Heb jij nog tips voor hotspots voor Brussel? Laat het dan hieronder weten in de reacties.

Vorige blogbericht
Volgende blogbericht

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Sushy 4 april 2017 at 17:01

  Wat gaaf dat je op de cover staat! Vroeger las ik het blad weleens omdat mijn ouders de telegraaf kochten op zaterdag.

 • Geef hier jouw reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  WordPress PopUp Plugin
  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten