Mijn weekverslag van boodschappen doen tot uiteten gaan

Deze keer wil ik jullie een kijkje geven in mijn leven. Ik zal met jullie delen wat ik deze week zoal heb gegeten. Van een snelle courgettesoep tot een anti-pasti plank bij restaurant de Markt in Utrecht. Lees hieronder hoe mijn week met lactosevrij eten eruit ziet.

Boodschappen: variatie of juist snelheid?

Afgelopen week had ik een drukke week in verband met werk, sociale activiteiten, mijn dansles op woensdag en hockeytraining op donderdag. Ik heb daardoor deze week vooral snelheid in de boodschappen gehouden door producten te kopen waar ik al bekend mee was. Lactosevrije tussendoortjes, volkoren brood dat ik altijd koop, aardbeien, kokos yoghurt van Alpro Soya, ingrediënten voor het avondeten waarvan ik het recept uit mijn hoofd ken.

Deze week ging een journalistiek studente van HU mee boodschappen doen. Ze wilde een moment met mij beleven waarbij lactose intolerantie een grote rol speelt en dat is natuurlijk boodschappen doen. Tijdens het boodschappen doen, heeft ze verschillende vragen gesteld: wanneer ben je erachter gekomen dat je lactose intolerant bent, hoe ga je ermee om, hoe gaan anderen ermee om etc. Goede vragen, vragen die erg spelen bij mij en hopelijk herkenning geven bij anderen. Dit interview zal binnenkort gedrukt worden en zal ik met jullie delen zodra ik het heb. Het komt in de krant van HU onder de rubriek gezondheid terecht. Hierover later meer.

Ontbijt: soya yoghurt of brood?

Deze week heb ik afwisselend ontbeten. Het liefst ontbijt ik met soya yoghurt en cruesli. Afgelopen week heb ik de cruesli gecombineerd met aardbeien en kokos yoghurt van Alpro soya. De aardbeien waren namelijk in de aanbieding bij de Albert Heijn, altijd fijn! Afgelopen zondag was het zulk lekker weer, dat ik samen met mijn vriend heb ontbeten bij mij beneden aan de oude gracht. Hieronder een foto.

Als ik geen soya yoghurt als ontbijt had, dan smeerde ik een boterham voor mezelf met pindakaas of boterhamworst. Lees de ingredientenlijst wel, want sommige boterhamworst bevat lactose. Meestal bevat volkorenbrood geen lactose.

lactosevrij ontbijt

Koken of uiteten?

Ik ga graag uiteten, dus dat hebben mijn vriend en ik afgelopen zondag dan ook gedaan. Je moet blijven genieten. We hebben een wijntje gedronken met een anti-pasti plank bij restaurant de Markt in de Drieharingenstraat van Utrecht. Deze straat hebben ze helemaal omgetoverd van een verlaten steeg naar een straat met verschillende restaurants aan beide kanten. Leuk om heen te gaan als je wat wil eten in Utrecht. De anti-pasti plank van De Markt is dan zeker aan te raden! Ze hadden speciaal voor mij een lactosevrije anti-pasti plank gecreëerd. Ik vind het fijne van een anti-pasti plank dat je lekker kan snoepen tijdens het borrelen. Ik had alleen niet goed gegeten en net gehockeyd, dus de wijn kwam iets harder aan dan verwacht. Uiteindelijk een hele gezellige avond gehad.

lactosevrije anti-pasti

Voor de dansles heb ik een makkelijk gerecht gemaakt. Ik wilde niet te zwaar eten, zodat ik het eten niet nog voel zitten wanneer ik sportte. Ik dien dan echt ruim een uur van tevoren te eten om geen last te krijgen van mijn maag en darmen tijdens het sporten. Ik had die avond courgettesoep en carpaccio met cherrytomaten, sla melange, pijnboompitten en balsamico creme gemaakt. Licht, gezond, makkelijk en lekker. Hieronder het resultaat.

carpaccio

Wil je mijn lactosevrije ervaringen dagelijks volgen? Volg mij dan op Instagram.

Vorige blogbericht
Volgende blogbericht

You Might Also Like

No Comments

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WordPress PopUp Plugin
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten