Winactie: lactosevrije kaas pakket van Keesmakers

lactosevrije kaas

Enkele weken geleden werd ik geïnterviewd door Keesmakers. Zij hadden input nodig voor hun productontwikkeling. Hier werk ik natuurlijk graag aan mee. Als dank heb ik een pakket met lactosevrije kaas gekregen. Heerlijk! Wat het mooie is: ik mag ook 1 pakket van Keesmakers weggeven. Lees hieronder wat het is en hoe je het pakket kan winnen.

Hoe langer de rijping, hoe minder lactose er in kaas zit

Zelf eet ik vaak kaas op mijn brood of in mijn eten. Denk aan een tosti of pasta met geraspte kaas. Maar welke kaas mag je met lactose intolerantie?

Lactose komt voor in de melk van zoogdieren, zoals koeien, geiten en schapen. Zachte kaassoorten bevatten meer melksuikers dan de hardere soorten. Dit komt doordat het grootste gedeelte van de lactose uit de kaas verdwijnt tijdens het bereiden van de kaas. Ook neemt het lactosegehalte af naarmate de kaas langer rijpt. Oude kaas bevat zodoende nog minder lactose dan jonge kaas en behoort daardoor tot de meer lactosevrije kaas. Jonge, zachte kaas en verse kaas kan je beter niet eten als je een lactose-intolerantie hebt.

Kees is lactosevrij

Kees is lactosevrij: tijdens de rijping van kees zetten melkzuurbacteriën de lactose uit de melk om in melkzuren. Het restpercentage lactose dat overblijft is bijna te verwaarlozen, op iedere 100 gram bedraagt de hoeveelheid minder dan 0,01 gram. Hierdoor kunnen ook ‘lactose-intoleranten’ beide varianten van kees met een gerust hart eten.

Wat is kees?

Kees is vegetarisch en lactosevrij. In kees vervangen ze de melkvetten door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigd vet. De samenstelling zorgt ervoor dat kees 50% minder verzadigd vet bevat, goed voor de cholesterol. Bovendien bevat kees 25% minder zout en dat is goed voor de bloeddruk. Maar het belangrijkste voor ons is, dat de kaas lactosevrij en lekker is!

Kees bevat 50% minder verzadigd vet dan een 48+ kaas van vergelijkbare leeftijd, omdat ze de melkvetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetten. Zo draagt kees bij aan het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte.

Vaak zit er meer zout in ons eten dan we nodig hebben. Dagelijks wordt gemiddeld 4 tot 5 gram meer zout gegeten dan de aanbevolen hoeveelheid van 6 gram zout per dag (1 gram zout komt overeen met 0,4 gram natrium). Een groot deel van onze inname van zout komt uit kaas.
kees bevat 25% minder zout dan een gewone 48+ kaas van vergelijkbare leeftijd. Minder zout eten is gunstig voor je bloeddruk. Ondanks het verminderen van de hoeveelheid zout, behoudt kees trouwens toch voor de volle 100% een pittige smaak.

Welke soorten kees kaas zijn er?

In het assortiment van Kees zijn er nu vier soorten kees kaas, namelijk: gerijpt, extra gerijpt en komijn. Voor elk wat wils dus.

Winactie

Zelf vind ik het hele lekkere kaas. Ik ben erg benieuwd wat jij ervan vindt.

Kees is zo vrijgevig geweest om een pakket beschikbaar te stellen voor LactoseVrijZijn. Ik ga het pakket verloten onder de deelnemers. Wil je dit pakket van Kees winnen? Like mijn Facebook en/of Instagram pagina en laat een bericht onder dit blogartikel achter waarom of voor wie je dit pakket wil winnen. Dubbel zoveel kans? Laat een reactie achter onder de Facebook of Instagram post. Meedoen kan tot en met 16 juni 2019.

lactosevrije kaas

Vorige blogbericht
Volgende blogbericht

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Maud 1 juni 2019 at 10:25

  Kees kaas Is niet alleen Lactose vrij maar ook erg lekker, veel keus en een leuke naam!
  Ik neem het altijd mee, op mijn werk, thuis en in de caravan.
  Blij met mijn ‘Kees’
  😄👍

 • Reply Frida van Til 1 juni 2019 at 11:35

  zou echt top zijn, heb net ontdekt dat ik li ben en het kost een aardige duit voor een minima om hier goede producten voor te vinden en te kopen helaas. Zooooo dol op kaas en benieuwd naar die van Kees! Hoop echt van je te horen. Voor rustige darmen en een stillen buik

 • Reply Jolanda van Laar 1 juni 2019 at 12:06

  Kees is heerlijk en gebruik het op brood maar ook om de witlof…Snij reepjes in kleine stukje en door de andijvie vooral die met komijn is erg lekker!! Ben blij met Kees!!!

 • Reply Rosemary van Duinen 1 juni 2019 at 19:40

  KeesKaas is best lekker, we eten dit al langer..ik doe mee voor mijn man Alex ivm zijn cholesterol

 • Reply Jessica van t Hof 3 juni 2019 at 20:16

  Sinds ik lactose intolerant ben is mijn grootste liefde een groot deel van mij afgenomen…. KAAS 🧀 Gelukkig kwam ik er snel achter dat ik oude kazen wel mocht eten en ontdekte ik kees 😊 waardoor dit kleine verdriet weer een beetje werd gestild. Kortom dit kaasmonster zou heel graag dit kaaspakket willen winnen 🎉.

 • Reply Marieke 4 juni 2019 at 14:36

  Ik ben autistisch en vega en mijn zussen zijn lactoseintolerant. Zij helpen mij overal bij, omdat ik autisme heb. Daarom zou ik hen graag blij maken met zo’n heerlijk pakketje kaasjes

 • Reply Desi 4 juni 2019 at 15:31

  Oooohhhh kaas 🤤🤤! Ik ben mega gek op kaas en was ook wat verdrietig toen ik lactose intolerant bleek te zijn. Maar
  Gelukkig zijn er genoeg kazen die nog wel zonder klachten naar binnen geschoven kunnen worden. Ben heel benieuwd naar KeesKaas!

 • Reply Sofie Vanden Broeck 4 juni 2019 at 15:50

  Bij mij is sinds kort lactose intolerantie vastgesteld en sindsdien test ik verschillende lactosevrije producten uit. Deze Kees kaas is zó veel lekkerder dan de lactosevrije kaas van Dilea die in België te verkrijgen is…

 • Reply Lore Meulemans 4 juni 2019 at 16:17

  Lactose intolerant… De verklaring voor mijn jarenlange opgeblazen gevoel, constipatie, geen hongergevoel.. Nu ik op mijn eten kan letten (en met de leuke recepten en tips op jouw insta) voel ik me al stukken beter. Alleen hebben ze mijn lievelingsuitje afgenomen; met vriendinnen op een vrijdagavond rond een kaasplank zitten met een stuk stokbrood en een lekker glaasje wijn. Puur genieten vond ik dat!!! Ik ben op zoek naar lekkere vervangers maar mijn favoriet nog niet tegengekomen.. Daarom wil ik heel graag de kans krijgen deze te testen 😍😍😍

 • Reply Cindy 4 juni 2019 at 17:59

  Ik doe heel graag mee! Ik eet geen lactose ivm acne maar mis kaas zo erg… heel benieuwd naar Kees kaas!

 • Reply Annet 4 juni 2019 at 18:27

  Ik doe heel graag mee ivm lactoseintolerantie.
  Nu heb ik altijd beemsterkaas en wil.graag Kkes Kaas eens proberen! 😃
  In mijn omgeving helaas niet verkrijgbaar 😕

 • Reply Esmee (Frambroosie) 4 juni 2019 at 20:50

  Ik doe graag mee voor een van mn beste vriendinnen die sinds kort weet dat ze lactoseintolerant is. Nu is ze opzoek naar vervangende producten en ik wil haar graag kennis laten maken met Kees!😁 ik doe op insta mee onder ‘frambroosie’

 • Reply Aline Bouma 4 juni 2019 at 20:59

  Wauw ik wist niet eens dat dit bestond!! Klinkt erg lekker en ook voor mijn darmen nog eens ” rustgevend ” Ik zou héél graag voor mezelf meedoen om te ervaren hoe mijn lichaam op deze kaas reageert. Groet, Aline

 • Reply Elise 4 juni 2019 at 22:32

  Ik zou het pakket dolgraag voor mijn vriend willen winnen. Sinds een half jaar is hij plotseling lactoseintolerant en we zijn nog ontzettend aan het zoeken naar wat ie nu wel en niet kan eten. Ik denk dat hij dit erg graag zou willen uitproberen. Ik stiekem ook, want ik sla nooit een lekker kaasje af ;).

 • Reply Marjet 15 juni 2019 at 13:35

  Kees Kaas is hier in de buurt niet heel goed te verkrijgen. En zeker niet zo gevarieerd! Ik ben erg benieuwd naar dit mooie pakket!

  Groetjes Marjet.

 • Reply Corine 15 juni 2019 at 18:24

  De Kees kaas is zo lekker. Geraspte kaas en komijnkaas zijn hier favoriet 😍

 • Geef hier jouw reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  WordPress PopUp Plugin
  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten