Start met het voorverwarmen van de oven op 180°C.
Meng de pompoenpuree, eieren, suiker, kaneel, zout en olie.
Voeg dan de bloem het bakpoeder toe en met een lepel of rubberen spatel. Meng tot het net een geheel is.
Vet twee donutvormen in.
Vul de vormen dan met het beslag. Je kunt dat natuurlijk met een lepel doen, maar ik heb een handige truc voor je.
Giet het beslag in een plastic zakje (bijv. een afsluitbaar zakje).
Sluit het zakje en knip aan de onderkant één hoekje eraf. Nu kun je met het zakje heel makkelijk de vormen vullen.
Bak ca. 10 minuten in het midden va de oven.
Haal de donuts uit de oven en laat een beetje afkoelen, zo’n 5-10 minuten.
Meng ondertussen de witte suiker met de kaneel in een klein schaaltje.
Druk de donuts lichtjes in de kaneelsuiker.
Ze zijn het lekkerst als ze versgebakken zijn, maar je kunt ze prima 2-3 dagen bewaren (luchtdicht verpakt).
Eet smakelijk!