Ga terug
Ovengebakken Pompoen-Donuts

Ovengebakken Pompoen-Donuts

Manon
Gang Nagerecht, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 200 g pompoenpuree
  • 2 eieren
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker cassonade
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 2 el plantaardige olie
  • 150 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Extra: 3 el witte suiker en 1 tl kaneel

Instructies
 

  • Start met het voorverwarmen van de oven op 180°C.
  • Meng de pompoenpuree, eieren, suiker, kaneel, zout en olie.
  • Voeg dan de bloem het bakpoeder toe en met een lepel of rubberen spatel. Meng tot het net een geheel is.
  • Vet twee donutvormen in.
  • Vul de vormen dan met het beslag. Je kunt dat natuurlijk met een lepel doen, maar ik heb een handige truc voor je.
  • Giet het beslag in een plastic zakje (bijv. een afsluitbaar zakje).
  • Sluit het zakje en knip aan de onderkant één hoekje eraf. Nu kun je met het zakje heel makkelijk de vormen vullen.
  • Bak ca. 10 minuten in het midden va de oven.
  • Haal de donuts uit de oven en laat een beetje afkoelen, zo’n 5-10 minuten.
  • Meng ondertussen de witte suiker met de kaneel in een klein schaaltje.
  • Druk de donuts lichtjes in de kaneelsuiker.
  • Ze zijn het lekkerst als ze versgebakken zijn, maar je kunt ze prima 2-3 dagen bewaren (luchtdicht verpakt).
  • Eet smakelijk!

Notities

*Je kunt het vullen met een lepel doen, maar er is ook een handig trucje.
  • Giet het beslag in een plastic zakje (bijv. een afsluitbaar zakje).
  • Sluit het zakje en knip aan de onderkant één hoekje eraf.
  • ‘Spuit’ het beslag met het zakje in de vormen.
 
Nicole van http://www.cookiesandcarrotsticks.com/ heeft dit recept aangeleverd. Heb jij ook een lactosevrij recept dat je wil delen? Stuur het naar manon@lactosevrijzijn.nl