Go Back
lactosevrije appelflappen

Lactosevrije appelflappen

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 45 min
Gang Tussendoortje
Porties 10 stuks
calorieën 325 kcal

Equipment

  • oven
  • kom
  • kwast

Ingrediënten
  

  • 10 bladerdeegvellen lactosevrij, bv van Jumbo huismerk
  • 3 appels zoete zoals Jonagolf of Elstar
  • 0,5 citroen
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kaneel
  • 75 gram rozijnen

Instructies
 

  • Leg de ontdooide bladerdeegvellen naast elkaar.
  • Schil de appels en snijd ze heel klein
  • Leg dit in een kom
  • Voeg de rozijnen toe
  • Voeg 2 eetlepels suiker en de kaneel toe
  • Rasp met een fijne rasp de schil van een halve citroen en voeg dit toe aan het mengsel
  • Schep het geheel goed door elkaar
  • Leg het mengsel in het midden van de bladerdeegvellen en vouw ze dicht
  • Smeer nu met een kwastje het ei erop, laat de suiker erop vallen en zorg dat het overal zit
  • Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
  • Vet de bakplaat in en leg de flapjes erop
  • Plaats de appelflappen voor 17,5 minuut in de oven
  • Eet smakelijk!