Ga terug
lactosevrije zalmmoot in bladerdeeg

Zalmmoot in bladerdeeg

Manon
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 25 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
calorieën 735 kcal

Equipment

  • bakpapier
  • oven

Ingrediënten
  

  • 100 gram Kruidenkaas Lactosevrije Philadelphia, vegan roomkaas
  • 10 vellen bladerdeeg huismerk Albert Heijn of Jumbo is meestal lactosevrij
  • 400 gram zalmmoot
  • 1 stuk prei
  • 1 ei
  • 1 theelepel dille
  • 1 theelepel Sesamzaad
  • 1 theelepel Peper
  • 1 theelepel Zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Meng de roomkaas met knoflook, dille, peper en zout
  • Ontdooi het bladerdeeg en leg het uit
  • Besmeer de bladerdeeg vellen met de roomkaas-mix
  • Verdeel de zalm over de bladerdeeg vellen
  • Snijd de prei in kleine stukjes en strooi deze over de zalmmoot
  • Rol de vellen dicht
  • Besmeer de vellen met geklutst ei en sesamzaad
  • Plaats het gerecht 25 minuten in de oven op 220 graden
  • Haal het gerecht eruit en eet smakelijk!