Ga terug
Gluten- en lactosevrije griesmeelpudding

Griesmeelpudding

Manon
Bereidingstijd 15 min
Wachten 5 uur
Totale tijd 5 uur 15 min
Gang Nagerecht
Porties 4 personen
calorieën 380 kcal

Equipment

  • puddingvorm(pjes)
  • vershoudfolie

Ingrediënten
  

  • 1 liter soya- of lactosevrije melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 gram kristalsuiker
  • 70 gram maisgries/maismeel/polenta
  • 1 theelepel zout
  • bessensap garnering
  • cranberryjam garnering

Instructies
 

  • Breng de melk aan de kook
  • Roer hier de vanillesuiker, suiker en zout doorheen totdat het opgelost is
  • Voeg dan de griesmeel al roerend toe. Laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat het niet aanbrandt en de melk niet over kookt
  • Spoel een puddingvorm (of vormpjes) om met koud water. Schenk de pudding in de vorm(pjes). Zet minstens 5 uur (of een nacht) in de koelkast
  • Om te serveren stort je de vorm(pjes) op een schaal of bordje. Als dit niet gaat, kun je de vorm eerst even kort in heet water dopen en dan omkeren
  • Serveer met bessensap of (zoals wij deden) met cranberryjam
  • Eet smakelijk!