Ga terug
lactosevrije bananencake

Bananencake

Manon
Bereidingstijd 20 minuten
Oven 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 8 personen
calorieën 297 kcal

Equipment

  • cakevorm/-blik
  • mixer/blender

Ingrediënten
  

  • 3 rijpe bananen
  • 300 gram volkoren speltmeel
  • 100 gram kokosolie
  • 150 ml agave siroop
  • 150 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels chia zaadjes
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1/2 eetlepel zeezout
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 50 gram plantaardige boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Smelt de kokosolie en agave siroop in een pan
  • Vet het cakeblik in met plantaardige boter
  • Meng het speltmeel, de chia zaadjes, de amandelmelk, het zout en de kaneel met 2,5 banaan in een mixer of blender
  • Doe de gesmolten kokosolie en agave siroop bij de bananenmix
  • Plaats het 60 minuten in de oven en geniet!